Lexmark koopt datacapturespecialist Brainware

Printerconcern Lexmark heeft het in Luxemburg gevestigde Bdgb Enterprise, inclusief de Amerikaanse dochteronderneming Brainware, overgenomen van durfkapitalist Vista Equity Partners. Het overnamebedrag bedraagt 148 miljoen dollar. Brainware, leverancier van software voor data-capture, wordt onderdeel van Perceptive Software, de softwaredivisie van Lexmark. Het vorig jaar overgenomen Nederlandse Pallas Athena, leverancier van business process management (bpm)-software, valt hier ook onder.

De overname past in de strategie van Lexmark om naast de traditionele print- en kopieeractiviteiten structurele omzet uit nieuwe, aanverwante activiteiten op te bouwen. Daarbij gaat het om oplossingen voor ecm (enterprise content management), documentbeheer en bpm. Het ingelijfde Brainware levert software voor datacapture: het automatisch ophalen en overzetten van informatie uit papieren en elektronische documenten in document- en datamanagementsystemen en enterprise resource planning (erp)-pakketten.

Brainware heeft klanten in de zorgsector, de industrie en technologie, het financiële wezen, de detailhandel en de nutssector. Het bedrijf heeft kantoren in de Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Brainware werd in 2006 opgericht middels een management uitkoop van de Brainware-datacapturetechnologie van SER Solutions, een onderdeel van ecm-leverancier SER Systems AG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T13:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.