Equens rekent toekomstscenario's door met Unit4

Betalingsverwerker Equens gaat gebruikmaken van Unit4 Scenario. Het bedrijf, dat jaarlijks miljarden betalingen in Europa verwerkt, kan met deze oplossing eenvoudig gegevens uit de salarissoftware Unit4 (e-)HRM & Payroll halen en gebruiken om verschillende toekomstscenario's door te rekenen.

Equens heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Italië en Engeland. Het bedrijf gebruikt al jaren Unit4 (e-)HRM & Payroll om de salarisverwerking van de medewerkers in Nederland uit te voeren. De hr-afdeling had daarnaast behoefte aan een oplossing waarmee salarisgegevens beter en meer gestructureerd konden worden verzameld en gepresenteerd.

Anticiperen op wijzigingen

‘Regelmatig krijgen we de vraag vanuit het managementteam om hr-gegevens aan te leveren, bijvoorbeeld tijdens cao-onderhandelingen', zegt Henk Pel, manager hrm-support van Equens. ‘Dit verloopt vaak ad hoc en is erg tijdrovend: data moeten worden verzameld uit verschillende it-systemen. Met Unit4 Scenario kunnen we op elk moment gegevens uit Unit4 Salaris halen en presenteren aan het management. Deze oplossing helpt ook om te anticiperen op wijzigingen in organisatie: de mogelijkheid om verschillende toekomstige personeelsscenario's door te rekenen stelt het management in staat om snel beslissingen te nemen.'

Unit4 Scenario is tot stand gekomen door de integratie van de personeelskostenscenario-oplossing Pointlogic met Unit4 (e-)HRM & Payroll. Deze overeenkomst is begin vorig jaar tot stand gekomen. Gekozen is voor integratie van de softwarepakketten in plaats van gebruik te maken van koppelingen.

Nieuwe loonstructuur

‘Equens is een mooi voorbeeld van een organisatie die baat heeft bij een betrouwbare en eenvoudige scenario-oplossing', zegt Karel van der Heiden, directeur Unit4 hr-solutions. ‘Door de grootte van het personeelsbestand is het belangrijk om tijdens cao-onderhandelingen te kunnen doorrekenen wat de gevolgen zijn van bepaalde ontwikkelingen, zoals een nieuwe loonstructuur.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-21T10:31:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.