Zorg & ICT 2012

Bossers & Cnossen ontwikkelt ouderendossier

Dit artikel delen:

Automatiseerder Bossers & Cnossen uit Groningen heeft een elektronisch ouderendossier ontwikkeld voor het project Samen Oud, onderdeel van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Samen Oud is een model voor de zorg en begeleiding van kwetsbare 75-plussers. Het elektronisch ouderendossier van Bossers & Cnossen is een web-based applicatie waarin relevante persoonsgegevens, de uitkomsten van de screening, de anamnese, het zorgleefplan en informatie voor het overleg van het Ouderenzorg Team raadpleegbaar zijn.

Naast een epd (elektronisch patiëntendossier), ekd (elektronisch kinddossier) en het ecd (elektronisch cliëntdossier) is er nu ook een eod (elektronisch ouderendossier). In eerste instantie is dit digitaal dossier bedoeld voor het project Samen Oud. Voor een adequate werkwijze is het belangrijk dat de gegevens van de ouderen in Samen Oud eenvoudig en snel te benaderen zijn voor alle betrokken professionals, onafhankelijk van waar hij of zij zich bevindt. Dus ook bij de oudere thuis. Om die reden heeft Bossers & Cnossen een internetapplicatie ontwikkeld die altijd en overal  te benaderen is.

Woorden uitschrijven

Volgens het ict-bedrijf is het eod gebruikersvriendelijk ontwikkeld en geschikt voor mobiele apparatuur. Data komen automatisch op meerdere plaatsen in het dossier terecht. Zo komen bijvoorbeeld de gegevens uit de anamnese (vraaggesprek naar de ziektegeschiedenis) terug in het zorgleefplan. Ook wordt gebruikgemaakt van keuzemenu's. Het in woorden uitschrijven van informatie behoort daarmee tot het verleden.

Op de beurs Zorg & ICT 2012 lichtte het bedrijf zijn eod toe. Ook was er een presentatie van de B&C Digitale pen. Dit is een concept waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale pen (een zogeheten smartpen) en digitaal papier. Alles wat er met de pen op het papier wordt geschreven, wordt digitaal verwerkt en kan direct worden verzonden. Deze techniek wordt onder andere ingezet bij het verzamelen van patiëntgegevens bij bijvoorbeeld het afnemen van de anamnese. Het UMCG, de Radboud Universiteit Nijmegen, het project Samenoud en het Nationaal Programma Ouderenzorg maken inmiddels gebruik van deze techniek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-30T12:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.