Be Informed gaat via Deense Platon Europa in

Handen schudden

Bedrijfsprocesautomatiseerder Be Informed uit Apeldoorn heeft een overeenkomst gesloten met het Deense Platon, een leverancier van informatiemanagementoplossingen. Doel van de samenwerking is om de Scandinavische markt te voorzien van beslissystemen. De stap is tevens het startsein voor de internationale expansieplannen van Be Informed en zijn gelijknamige business process platform.

Platon (tweehonderd man) levert informatiemanagementoplossingen in Scandinavië. Het bedrijf uit Kopenhagen is gespecialiseerd in kennis over databeheer, datakwaliteit en het strategisch benutten van data. Het ondersteunt bedrijven bij het toegankelijk maken van informatie voor hun beslissers. Platon zocht nog een partner om het aanbod uit te breiden met beslissingsondersteunende systemen voor bedrijfsprocessen ('enterprise decision management').

Be Informed heeft hiervoor zijn business process platform in huis. Dit platform stelt bedrijven en overheden beter in staat ingewikkelde beslissingen binnen het bedrijfsproces zelf te nemen. Beslissingsondersteunende software werkt op basis van vooraf bepaalde regels die gelden voor besluitvormingsprocessen, zoals die voorkomen binnen grote bedrijven en overheden, die herhaaldelijk vele, op informatie gebaseerde beslissingen nemen. Daarbij gaat het vaak om snel wisselende informatie en ingewikkelde regels.

Expansie

Rik Hoogenberg, algemeen directeur van Be Informed, ziet in Platon de poort naar de Noord-Europese markt voor het business process platform van Be Informed. 'Onze tienjarige marktervaring hebben we goeddeels in Nederland opgedaan. Inmiddels krijgt Be Informed aandacht van internationale marktanalisten als Ovum, Forrester en Gartner. De fase van internationale expansie is voor ons aangebroken. De samenwerking met Platon maakt daar deel van uit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-02T09:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.