Overname van C1000 raakt ReadSoft niet

Dit artikel delen:

Ecm-softwareleverancier ReadSoft maakt zich geen zorgen over zijn technologische samenwerking met C1000 nu de supermarktketen is overgenomen door winkelketen Jumbo en delen worden doorverkocht aan Coop en Albert Heijn. De onlangs geleverde oplossing voor factuurscanning ProcessIt, die gekoppeld zit aan de Oracle e-Business Suite bij C1000, werkt ook op SAP-systemen. Jumbo heeft besloten dat het overgenomen C1000-deel geïntegreerd wordt in de eigen organisatie en dat op ict-vlak Oracle eruit gaat en C1000 verder gaat op de SAP-systemen van Jumbo.

Onlangs maakte ReadSoft bekend dat het samen met Oracle-dienstverlener 4apps een oplossing voor factuurscanning gaat koppelen met de crediteurenmodule binnen Oracle e-Business Suite. ‘Dit systeem is inmiddels in productie genomen', zegt ReadSoft Benelux-directeur Gert-Jan de Vries. ‘Door de overname van Jumbo gaat er zeker het één en ander veranderen met betrekking tot de erp-systemen. In het kader van de overname door Jumbo betekent dit wellicht dat onze koppeling met Oracle Crediteuren niet heel lang zal worden gebruikt.'

Afas Profit en Ricoh

Toch kan De Vries zich daar niet heel druk om maken. ‘In januari 2012 hebben wij met Jumbo een deal gesloten voor onze SAP-oplossing voor factuurverwerking. Op dit moment vindt de implementatie plaats van dit systeem. Onze systemen bestaan vrijwel altijd uit twee onderdelen. Dit zijn factuurscanning (buiten Oracle en SAP) en de integratie, matching en workflow (binnen Oracle en SAP). C1000 kan dus ook wanneer ze overgaan op SAP gebruik blijven maken van de bestaande factuurscanning en aansluiten op het SAP systeem van Jumbo.'

Naast deze samenwerking werkte ReadSoft al eerder met Jumbo samen. Zo gebruikt deze supermarktketen ReadSolft voor het verwerken van alle hr-dossiers in combinatie met Afas Profit. Gekozen werd om ReadSoft Documents te koppelen aan Afas Profit en ook werden er twee Ricoh-scanners aangeschaft om het volledige systeem te complementeren. Gevolg was dat Jumbo twintigduizend personeelsdossiers van 150 vestigingen kon digitaliseren om zo veel sneller inzage hierin te krijgen.

Samenwerking met Coop

Jumbo integreert een deel van de C1000-winkels in de eigen organisatie, maar stoot ook winkels af aan Albert Heijn en Coop. Deze laatste supermarktketen werkt ook al samen met ReadSoft. Sinds 2009 maken zij gebruik van een SAP-oplossing waarvoor ReadSoft één integraal systeem voor alle inkomende facturen ontwikkelde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-03T11:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.