Regio Utrecht maakt open data beschikbaar

De regio Utrecht opent data voor ondernemers, kennis- en maatschappelijke instellingen en andere geïnteresseerden. Gegevens over de regio die eerder niet vrij toegankelijk waren, zijn nu voor iedereen beschikbaar. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de ontwikkeling en het beheer van de openbare leefruimte en bijdragen aan een goede en veilige doorstroming van verkeer door de stad.

Volgens gedeputeerde Remco van Lunteren, de Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp en de Amersfoortse wethouder Sebastiaan van 't Erve is het belangrijk om publieke data beschikbaar te stellen. Betrokken partijen, zoals inwoners en bedrijven, krijgen een beter inzicht in wat de overheid doet. Dit maakt de overheid opener en transparanter.

Daarnaast biedt open data volgens Van Lunteren economische kansen. 'Zo mogen bedrijven onze kaartinformatie gebruiken om nieuwe initiatieven of apps te ontwikkelen. Iets waar geen overheid in zou mogen achterblijven.'

Bijeenkomst

Op 19 juni 2012 wordt de bijeenkomst 'Utrecht Open(t) Data' gehouden. Bedrijven, kennisinstellingen en inwoners uit de regio komen hier tot vernieuwende inzichten, vraagstukken, toepassingen en samenwerkingsmogelijkheden voor open data. Het doel is het open data-netwerk te verrijken. De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in Domus Medica in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-15T10:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.