VDD IQware-directeur Sybrand Jongejans aan het woord

'Waxtrapp was te klein om zelfstandig te blijven'

Handen schudden

Als nichespeler was de Amsterdase cms-bouwer Waxtrapp wel gedwongen zijn softwarepakket onder te brengen bij een grotere speler. Onder de paraplu van het grotere VDD IQware en met het Waxtrapp-cms als onderdeel van de Hyarchis.Net softwaresuite maken beide spelers een vuist tegen grotere concurrenten. Directeur Sybrand Jongejans van VDD IQware licht de overname toe.

Wanneer is de overname afgerond?
Met terugwerkende kracht per 1 augustus.

Wanneer is de integratie voltooid?
Het werk aan de portal is een kwestie van een paar weken, andere onderdelen zullen een paar maanden vergen. Voor het einde van het jaar is alles gekoppeld, voor zover dat relevant is.

Waarom wilde oprichter Bas Groot Waxtrapp verkopen?
Hij zat in hetzelfde parket als wij een paar jaar geleden. Je moet een breder pakket aanbieden, of onderdak vinden bij een grotere partij. Wij hebben een aantal technologieën toegevoegd uit overnames. Waxtrapp heeft moeite om een voet aan de grond te houden en slaagde er niet in zijn aanbod te verbreden. De onderkant van de markt wordt bediend door opensourcepakketten, de middenmarkt is klein, de bovenkant van de markt kunnen wij nu samen met ons brede aanbod bedienen.

Update 8 augustus 2012

Naar nu blijkt heeft VDD IQware Waxtrapp gekocht na faillissement uitgesproken op 10 juli 2012. Zie ook 'VDD IQware kocht Waxtrapp uit faillissement'.

Hoe lang blijft Groot bij VDD?
Wij hebben geen afspraak gemaakt dat hij een minimaal aantal jaren in dienst moet blijven. We hebben veel plannen, die willen we uitvoeren. Bij ons ziet hij de grootste kans voor zichzelf en zijn team.

Wat kunnen Waxtrapp-gebruikers verwachten?
Klanten van Waxtrapp hebben het voordeel van een grotere pool van ontwikkelaars, consultants en supportmedewerkers. De software van Waxtrapp blijft stand alone te gebruiken, of in combinatie met producten van onze concurrenten. Klanten die hun processen ook via het webkanaal willen afhandelen, kunnen dat met de VDD-producten doen. Zij hoeven dan geen extra koppelingen te laten ontwikkelen.

Wat is de overnameprijs?
We hebben afgesproken daarover niets te zeggen.

Hoe is er betaald?
Groot heeft geen aandelen ontvangen, er is cash afgerekend. En hij wordt werknemer op senior level, wij hebben iets leuks voor hem gedaan.

Nu zijn jullie ineens actief in de overheidsmarkt ...
De overheidsmarkt wilden we juist gaan betreden, daar hebben we nu direct voet aan de grond. Waxtrapp heeft veertien gemeenten als klant. Daarmee maken we een vliegende start. Een goede basis om ook in die markt bekendheid te verwerven.

Overname

VDD IQware maakte op 6 augustus 2012 bekend dat het met terugwerkende kracht tot het begin van de maand cms-bouwer Waxtrapp heeft overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tegenvallende journalistiek van Computable: "Waarom wilde oprichter Bas Groot Waxtrapp verkopen?"

Volgens mij heeft curator mr. J.A. Stal de activiteiten na het faillisement verkocht:

http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/520335/waxtrapp-bv.aspx

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-07T08:32:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.