VDD IQware kocht Waxtrapp uit faillissement

Softwareleverancier VDD IQware in Eindhoven heeft de Amsterdamse cms-bouwer Waxtrapp gekocht uit faillissement. Directeur Sybrand Jongejans deed het eerder in een interview met Computable voorkomen alsof hij rechtstreeks zaken had gedaan met Waxtrapp-oprichter Bas Groot. Bij de overname was echter niet Groot, maar Waxtrapp-curator Jeroen Stal van advocatenkantoor Cleber in Amsterdam de verkopende partij.

De Eindhovense softwareleverancier VDD IQware maakte op 6 augustus 2012 bekend cms-bouwer Waxtrapp uit Amsterdam te hebben overgenomen. De rechtbank in Amsterdam verklaarde Waxtrapp op 10 juli 2012 failliet en stelde de Amsterdamse advocaat Jeroen Stal aan als curator. Vanaf dat moment was de leiding van het bedrijf niet langer in handen van Waxtrapp-oprichter Bas Groot.

In het persbericht naar aanleiding van de overname wordt het faillissement van Waxtrapp niet genoemd. In een telefonische toelichting op het overnamenieuws verklaart VDD-directeur Jongejans dat Waxtrapp-directeur en -eigenaar Groot zijn bedrijf wilde verkopen. ‘Waxtrapp was te klein om zelfstandig te blijven', aldus Jongejans. Op de vraag hoe er is betaald, zegt Jongejans: ‘Groot heeft geen aandelen ontvangen, er is cash afgerekend'. Van het faillissement van Waxtrapp rept hij niet.

Sybrand Jongejans

Jongejans (42) werkt sinds augustus 2011 als operationeel directeur voor VDD IQware. Hij leidde eerder tien jaar lang bpm-leverancier Cosa. Hij werd een jaar geleden naar VDD IQware gehaald om het producten- en dienstenaanbod in Nederland uit te breiden. Daarnaast is de internationale expansie een van zijn speerpunten.

Met de aankoop van Waxtrapp hoopt Jongejans een vliegende start te maken in een voor VDD nieuwe markt: overheidsorganisaties. Waxtrapp neemt uit het faillissement veertien overheidsklanten mee naar VDD IQware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-08T09:39:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.