ITCheckpoint levert CommVault aan Dura Vermeer

Inzage in data

Ict-dienstverlener ITCheckpoint in Nijmegen heeft bouwonderneming Dura Vermeer geholpen bij het opnieuw inrichten van zijn datamanagement. Op basis van advisering door ITCheckpont koos de bouwer voor zijn back-up en e-mailarchivering CommVault Capacity License Agreement.

Dura Vermeer had zijn datamanagement tot voor kort ingericht op basis van traditionele, losse licenties. Voor uitbreidingen van functionaliteit of capaciteit moesten telkens nieuwe licenties worden gekocht. Dat veroorzaakte een flinke administratieve belasting door de forse datagroei binnen de onderneming.

De keuze voor CommVault Capacity License Agreement maakt een einde aan deze situatie. De bouwer heeft nu toegang tot alle beschikbare functionaliteit en betaalt op basis van het gebruik achteraf voor de afgenomen diensten. ‘Elk half jaar maken we een zogeheten capacity growth report om te bepalen wat er daadwerkelijk aan data in gebruik is', zegt manager Beheer en Support Sjoerd Wormgoor van Dura Vermeer. ‘Er wordt onderscheid gemaakt tussen actieve en gearchiveerde data. Zo is het totale datavolume beter onder controle te houden.'

E-mails

Via CommVault archiveert Dura Vermeer e-mails uit zo'n drieduizend mailboxen. Wormgoor: ‘Om de Exchange-server niet al te vol te laten lopen, worden de e-mails na verloop van tijd weggeschreven op disk en tape - lekker goedkoop. Met behulp van Snap Protect-technologie van CommVault wordt regelmatig een image gemaakt van de database. Deze snapshots zijn met Snap Mining doorzoekbaar, ook op inhoud. Zelfs een enkele e-mail kan hiermee snel worden teruggezet.'

De ondertekening

Manager Beheer en Support Sjoerd Wormgoor van Dura Vermeer (links op de foto) aan tafel met directeur/eigenaar Rubens de la Plaza Benito van ITCheckpoint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-16T13:21:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.