Managed hosting door True

Jeugzorg kiest voor eConnect-DMS van ETTU

 

De Inspectie Jeugdzorg gaat het eConnect-portaal van Sharepoint-leverancier ETTU voor documentmanagement en recordmanagement inzetten als dms. Met het portaal wil de Inspectie Jeugdzorg onderzoeken, projecten en dossiers digitaal verwerken en beschikbaar stellen, om zo de ondersteuning van zijn medewerkers in het dagelijks werk te vergemakkelijken en te verbeteren.

'Onze informatie zoals rapportages en brieven is versnipperd opgeslagen', zegt Peter van Luit, interim programmamanagement van Inspectie Jeugdzorg. 'Hierdoor is er een gebrek aan structuur en harmonisatie in de informatiehuishouding. De Inspectie Jeugdzorg is dan ook al enige tijd aan het kijken hoe ict kan bijdragen aan een betere ondersteuning van medewerkers in hun werk en het slimmer toegankelijk maken van beschikbare gegevens en documenten voor het toezicht. Vandaar dat wij ook op zoek zijn gegaan naar een dms-oplossing. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij het eConnect-portaal van ETTU vanwege de grote hoeveelheid standaard functionaliteit in Sharepoint, wat kostbaar maatwerk overbodig maakt.'

De eConnect-productlijn van ETTU bestaat uit gebruiksvriendelijke portalen, oplossingen en webonderdelen op het Sharepoint-platform. Het beschikt de inspectie over een kant-en-klaar Sharepoint portaal dat NEN 2082 gecertificeerd is. In eerste instantie zal het portaal ingezet worden voor dossiervorming rondom de toezichtprocessen. Uiteindelijk kunnen de jeugdzorginstellingen ook zelf online en digitaal meldingen indienen. Begin 2013 zullen de eerste medewerkers van de Inspectie Jeugdzorg gebruik gaan maken van het portaal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4561183). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×