Centric en Verbeeten koppelen IT aan oncologie

Dit artikel delen:
Ziekenhuis verpleegster zorg

Ict-dienstverlener Centric en specialistisch ziekenhuis Instituut Verbeeten bundelen hun kennis en kunde op het gebied van it en oncologie. Radiotherapie-instituten zijn als gevolg van deze samenwerking in staat het radiotherapeutische zorgproces met Centric-technologie te optimaliseren.

Centric en Instituut Verbeeten bieden radiotherapie-instituten de mogelijkheid om de functionaliteit, die Centric eerder als maatwerk voor Instituut Verbeeten ontwikkelde, te gebruiken. Deze software wordt aangeboden onder de naam Proces2Cure. Hiermee biedt Centric de instituten een totaaloplossing voor het primaire proces in de radiotherapie, waarin het elektronisch patiëntendossier is geïntegreerd.

De software wordt al enige tijd door Instituut Verbeeten gebruikt en is continu doorontwikkeld. Radiotherapie-instituten kunnen hierdoor gebruikmaken van technologie voor kosten- en foutreductie, kwaliteitsverbetering en gebruikersgemak. Omdat de processen tussen de verschillende radiotherapie-instituten in hoofdlijnen overeenkomen en Instituut Verbeeten de processtappen eerder vanuit de ‘lean filosofie’ definieerde, verwacht Centric de software relatief snel te kunnen implementeren. Centric neemt het technische gedeelte voor zijn rekening en Instituut Verbeeten ondersteunt Centric waar nodig met specialistische kennis op het gebied van oncologie.

Proces2Cure

Proces2Cure is een oplossing die de totale doorlooptijd verkort, waardoor patiënten eerder worden geholpen en artsen meer tijd hebben voor hun kerntaken. Het systeem ondersteunt elke stap in het radiotherapeutische zorgproces en zorgt voor de administratieve afhandeling. Daarin staan niet de gegevens van de patiënt centraal, maar het zorgproces dat de patiënt doorloopt. Door de behandeling van de patiënt in het proces centraal te stellen, wordt het proces dat patiënten afleggen verkort.

De software legt de verrichtingen aan een patiëntencase automatisch en zonder extra handelingen vast. Artsen en medewerkers registreren de facturabele verrichtingen voor behandelingen en diagnoses niet meer handmatig en verslaglegging gebeurt met behulp van spraakherkenning. Dit verslag kan rechtstreeks worden gecorrigeerd en is direct beschikbaar voor de betrokkenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-26T11:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.