Rackspace koopt ObjectRocket om NoSQL

Dit artikel delen:
Overname

Rackspace neemt het bedrijf ObjectRocket over. Met de op open source gebaseerde database-oplossing van ObjectRocket breidt Rackspace zijn open cloud-platform op basis van OpenStack uit en kan klanten nu een NoSQL-database als een service (DBaaS) bieden. Dankzij deze overname kan Rackspace nu ook helpen bij het opslaan van big data van veeleisende applicaties in de cloud.

Een recent rapport van de 451 Group geeft aan dat de omzet van NoSQL-software met 82 procent gaat groeien tot zeker 215 miljoen dollar in 2015. Dankzij de overname van ObjectRocket kan Rackspace waarschijnlijk een aanzienlijk deel van die omzet in de snel groeiende NoSQL-databasemarkt genereren. Het ObjectRocket-aanbod komt vanaf maart beschikbaar voor Rackspace-klanten in het Chicago-datacenter en zal daarna snel worden uitgerold over het gehele open cloud-portfolio van Rackspace. ObjectRocket biedt ook AWS Direct voor lage latency en gratis bandbreedte voor AWS-klanten en zal tevens als standalone-dienst worden aangeboden.

MongoDB

‘Databases zijn het kloppende hart van elke applicatie en expertise op het gebied van de meest populaire databasetechnologieën is belangrijk om onze Fanatical Support in de open cloud te kunnen bieden’, zegt Angelo Dijkstra, regional manager Benelux van Rackspace. ‘We zijn enthousiast over de mogelijkheden van MongoDB en over de samenwerking met de entrepreneurs en engineers van ObjectRocket.’

Het ObjectRocket-platform is specifiek ontworpen om een snelle en schaalbare MongoDB-omgeving te bieden die eenvoudig in gebruik is. Het ObjectRocket-team heeft veel ervaring met het schalen van grote datasystemen, waaronder MongoDB. Ze hebben onder andere systemen ontworpen en onderhouden voor de drukste sites op het web en hebben belangrijke rollen gespeeld bij bedrijven als PayPal, eBay en AOL.

De nummer één NoSQL-database

‘De overname van ObjectRocket breidt de databasediensten van Rackspace uit naar ondersteuning voor niet-relationele, operationele applicaties’, zegt Matt Aslett, research director, data management and analytics bij 451 Research. ‘MongoDB is hard bezig de nummer één NoSQL-database te worden, dankzij zijn flexibiliteit en eenvoud in gebruik. Hierdoor kan Rackspace zijn klanten bedienen met een nieuwe dienst en nieuwe klanten een onderscheidende configuratie en beheermogelijkheden bieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste redactie,

Nu ik hier (niet geheel toevallig) naam zie van 451Research ben ik maar zo vrij om een link naar een grappig/verhelderend plaatje toe te voegen:

http://blogs.the451group.com/information_management/files/2012/12/db_map.jpg

Hoewel niet helemaal compleet geeft deze 'metro map' een aardig overzicht van het landschap aan relationele, non-relationele en grid/cache databases.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-27T16:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.