Reed Elsevier neemt Mendeley over

Olivier Dumon, directeur Academic and Government Markets Elsevier (met logo in Lego) verwelkomt de Mendeley-oprichters (van links naar rechts) Paul Föckler, Victor Henning, en Jan Reichelt.

Informatieconcern Reed Elsevier heeft Mendeley overgenomen, een online dienstverlener voor academici. Mendeley, waar zo'n vijftig man werken, levert software om pdf's te beheren en beheert een sociaal platform voor onderzoekers. De overname valt binnen de Elsevier-tak. De uitgever van zakelijke informatie werkte al sinds 2009 samen met Mendeley, dat kantoor houdt in Londen en New York.

Door de overname verwacht Elsevier zijn klanten uit de academische, medische en technische wereld nauwer aan zich te kunnen binden. De gebruikers van het sociale platform van Mendeley kunnen profiteren van de contentmanagement-, analyse- en workflow-tools van Elsevier, is de verwachting. Via het online platform kunnen onderzoekers hun werk presenteren en met elkaar samenwerken. Met behulp van desktop- en cloudtools kunnen gebruikers ook documenten annoteren en beheren, bibliografieën samenstellen en citaten opstellen.

Mendeley is eind 2008 opgericht door drie promovendi die een makkelijker manier zochten om hun onderzoeksresultaten te beheren, presenteren en delen. Het drietal, Paul Föckler, Victor Henning en Jan Reichelt, ontwikkelde een desktoptool die automatisch metadata en sleutelwoorden uit pdf's kon extraheren. Van daaruit zetten de oprichters een online sociaal netwerk op waar onderzoekers gegevens kunnen bewaren en uitwisselen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-10T15:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.