Sitecore scoort in financiële wereld

Dit artikel delen:
Website

Twee verzekeraars, CZ en Unirobe Meeùs, en de online bank MoneyYou hebben gekozen voor de contentmanagementsystemen van het Sitecore. Het Deense softwarebedrijf, met in Nederland een kantoor in Zeist, wist de laatste tijd meer klanten te scoren in de financiële wereld. De verzekeraars IAK, Axent en Dela en een andere online bank, Knab, kozen eveneens voor het op Microsoft .Net-technologie gebaseerde webcontentplatform.

Unirobe Meeùs is een vastgoedverzekeraar, terwijl CZ een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland is. De online bank MoneYou is een volle dochter van ABN Amro; Sitecore-partner Mirabeau verzorgt hier de implementatie van de webcontentsoftware. Volgens Sitecore is een reden voor het succes in de financiële sector dat de opgeleverde sites steeds glansrijk door de strenge security audits komen.

Sitecore wordt geleid door Michael Seifert, in zijn jonge jaren een van de ontwikkelaars van de online game DikuMUD. Na zijn studie Computer Science and Human Computer Interaction aan de Universiteit van Kopenhagen werkte Seifert bij een aantal it-bedrijven, onder andere in Silicon Valley. In 2001 richtte hij met een aantal andere internetzeloten Sitecore op. Inmiddels werken er 425 man bij Sitecore en bedient het bedrijf zo'n drieduizend klanten in vijftig landen.

Forrester

Volgens onderzoeksbureau Forrester is Sitecore een van de aanbieders die ervoor zorgt dat zowel marketing- als verkoopteams het webcontentmanagementplatform kunnen gebruiken in combinatie met andere kanalen. In het Forrester-rapport 'Web Content Management For Digital Customer Experience, Q2 2013' haalt het Deense softwarebedrijf ook goede beoordelingen voor mobiele presentatie, zoekmachine-optimalisatie, web-formulieren en de productstrategie.

Ook stelt Forrester dat Sitecore een geïntegreerde oplossing biedt, met een consistente gebruikerservaring en goedlopende workflows, daar waar sommige andere cms-leveranciers elders verworven technologieën hebben moeten integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-12T10:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.