IBM biedt IT’er meer grip op informatie

IBM

IBM organiseert op 4 juni 2013 een nieuw event voor Nederlandse it-professionals. Tijdens SolutionsConnect krijgen klanten en experts van IBM uitleg over vijf actuele thema’s over het onderwerp ‘grip krijgen op informatie’. Onderwerpen als big data, mobile, cloud & smarter infrastructure, security en expert integrated systems staan op de agenda.

Speciale gastspreker op IBM SolutionsConnect 2013 is André Kuipers: de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Hij geeft een unieke inkijk in de wereld van de bemande ruimtevaart en deelt zijn blik op onze planeet. Kuipers bracht maar liefst 193 dagen door in het ruimtestation ISS. Aan boord was hij niet alleen arts, wetenschapper en boordingenieur, maar ook onderhoudsmonteur en ambassadeur van goede doelen.

Productiviteit verhogen

Op IBM SolutionsConnect kunnen it-professionals leren hoe ze de productiviteit van organisaties verhogen door it-processen te verbeteren. Hoe gigantische hoeveelheden data te analyseren en de organisatie deze te laten gebruiken voor het maken van beslissingen. Maar ook hoe je zorgt voor de juiste beveiliging en de organisatie het mobiel kan delen.

‘SolutionsConnect helpt de it’er om te begrijpen welke technologie de business nodig heeft om concurrerend te blijven’, zegt Ronald Velten, marketing, communications & citizenship director bij IBM Benelux. ‘Het bovenliggende doel van SolutionsConnect is om de it’er de juiste kennis te geven over de laatste technologieën zodat ze de samenwerking met de businessmensen kunnen versterken.’

SolutionsConnect wordt op 4 juni dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nederland. Het evenement biedt toegang aan vierhonderd it-professionals en vindt plaats in De Fabrique in Utrecht.

Vijf thema’s

Mobile - Mobile computing staat aan de vooravond om een grote transformatie teweeg te brengen in het bedrijfsleven. Net als het internet de bancaire sector, de reiswereld en gezondheidszorg veranderde staan we nu op het punt van de tweede golf van de mobiele revolutie, hoe worden bedrijven een mobile enterprise?

Cloud & smarter infrastructure - Het is belangrijk dat organisaties hun onderliggende infrastructuur vereenvoudigen en standaardiseren. De ontwikkeling van open industriestandaarden vormt een belangrijk keerpunt voor cloudtechnologie en kan een grote meerwaarde zijn voor eindgebruikers en een belangrijke katalysator vormen voor innovatie.

Security - De frequentie en omvang van incidenten waarbij gegevens van klanten naar derden weglekken, zijn het laatste jaar aanzienlijk toegenomen. Effectiviteit van beveiligingsprotocollen om intellectueel eigendom, klantgegevens en reputatie te beschermen staan hoog op de agenda.

Big data - Het is tijd voor concrete business cases die de verwachtingen ten aanzien van big data waarmaken. Hoe creëer je antwoorden op vragen die nog niet zijn gesteld? En hoe zet je big data om tot het meest waardevolle bezit van een bedrijf.

Expert integrated systems - Plug en play is de norm van het nieuwe it-tijdperk. Bedrijven staan dan onder grote druk om steeds snellere, elastischere systemen te gebruiken, die steeds meer iteraties aankunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-06T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.