Ahold stelt Ben Wishart als groeps-CIO aan

Ahold heeft de functie van group chief information officer in het leven geroepen en Ben Wishart neemt deze nieuwe rol als eerste op zich. Wishart start op 17 juni 2013 en gaat rapporteren aan cfo Jeff Carr. Zijn standplaats wordt het Corporate Center van Ahold in Nederland. Ahold is de moederorganisatie van bedrijven als Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com.

Ahold is wereldwijd opgedeeld in twee regio’s: Europa en de Verenigde Staten. De verschillende ict-afdelingen van deze regio’s, waaronder de ict-afdelingen bij de dochterondernemingen met uitzondering van Bol.com, staan onder leiding van een information manager. Deze twee informatiemanagers rapporteren aan Wishart. Feitelijk wordt Wishart dus de hoogst verantwoordelijke voor het informatiemanagement bij Ahold. Daarom zal hij ook regelmatig aanschuiven bij de raad van bestuur, hoewel hij daar geen onderdeel van gaat uitmaken.

Reshaping Retail-strategie

‘Technologie wordt steeds belangrijker voor het succes van onze Reshaping Retail-strategie’, zegt Ahold-cfo Jeff Carr. ‘Het is goed dat Wishart bij Ahold start om de onderneming door de volgende fase van de ontwikkeling te leiden, terwijl wij inspelen op een veranderende retailwereld, onze schaalgrootte optimaal benutten en technologie coördineren. Wishart heeft aanzienlijke ervaring in retail en geeft invulling aan zijn nieuwe rol door een sterke combinatie van strategisch leiderschap, bedrijfstransformatie, teambuilding en technologisch leiderschap.’

Wishart (50) heeft de Britse nationaliteit en is afkomstig van food retailer Morrisons in het Verenigd Koninkrijk, waar hij de functie van cio bekleedde. Wishart was eerder als cio werkzaam bij het Britse hospitality-concern Whitbread. Daarvoor heeft Wishart in diverse senior information management-functies bij Tesco gewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-15T16:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.