Lexmark koopt ECM- en BPM-leverancier Saperion

Handen schudden

Het Amerikaanse printerconcern Lexmark International neemt het Duitse Saperion AG over. Dit bedrijf levert met name in Europa software voor enterprise content management (ecm) en business process management (bpm). De overname, waarvoor Lexmark zo'n 72 miljoen dollar over heeft, betekent een versterking voor de softwaredivisie Perceptive Software. De afgelopen jaren neemt het printbedrijf het ene na het andere softwarebedrijf over, waaronder het Nederlandse Pallas Athena in 2011.

Saperion uit Berlijn is in de jaren '80 begonnen met archiefsoftware, met het Europees Octrooibureau als eerste klant. Daarna heeft het bedrijf zijn softwaresuite voor ecm en bpm uitgebouwd en een uitgebreid bestand van zo'n tweeduizend klanten opgebouwd, dat vooral bestaat uit middenbedrijven en multinationals.

Saperion is vooral actief in Zwitserland, Groot-Brittannië, Polen, het Iberisch schiereiland, Noord-Amerika en Singapore. Bekende klanten zijn onder andere Schindler, E.ON, Fleurop, Henkel, Lufthansa, Vodafone, Daimler en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-27T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.