Capgemini en Cloudera stappen samen in big data

Analyse

Ict-dienstverlener Capgemini en datamanagementleverancier Cloudera hebben een wereldwijde samenwerking aangekondigd op het gebied van big data. Het big data-platform van Cloudera voor big data-analyse en -management wordt gecombineerd met Capgemini’s expertise op het gebied van business information management. Door de samenwerking ontstaan complete end-to-end-oplossingen voor bedrijfsanalytisch datamanagement over de hele wereld. Consultants van Capgemini hebben de afgelopen twee jaar kennis van de oplossingen van Cloudera opgedaan.

Bij bedrijven zijn zowel intern als extern steeds meer nieuwe en complexe databronnen beschikbaar. Daarom is een andere wijze van opslaan, verwerken en analyse nodig dan via de traditionele technologieën, bijvoorbeeld via MapReduce en HDFS uit de open source-community. Het Cloudera-platform voor big data draagt bij aan de open source-ontwikkeling en levert daarnaast packaged solutions en aanvullende producten. Capgemini ondersteunt Cloudera via zijn ‘Big Data Service Center’ waar big data-strategieën van bedrijven en organisaties op geïndustrialiseerde wijze worden samengebracht.

Ver-van-mijn-bed-verhaal

‘Traditioneel verwerkten onze klanten voornamelijk intern gestructureerde data in databases en daar vuurden ze vervolgens hun queries op af’, zegt Jorgen Heizenberg, cto business information management bij Capgemini Nederland. ‘Door de toenemende complexiteit van databronnen en de grotere volumes, kan de blik van buiten naar binnen worden gehaald. De combinatie van de traditionele wereld van business intelligence en de nieuwe wereld van big data, maakt het mogelijk om processen als klachtafhandeling of loyaliteit van klanten te optimaliseren. Daardoor zullen bedrijfsprestaties verbeteren. Dit is relevant voor elke organisatie, ongeacht de locatie of bedrijfstak. Het is dus niet een ver-van-mijn-bed-verhaal of verre toekomst, het gaat om het hier en het nu.’

‘Data is verschoven naar de kern van elke succesvolle organisatie’, zegt Mike Olsen, medeoprichter van en chief strategy officer bij Cloudera. ‘De meeste bedrijven bevinden zich nog steeds in een transitiefase. Ze worden, vanuit een verscheidenheid aan bronnen, uitgedaagd door enorme hoeveelheden data die overweldigend zijn voor de bestaande systemen en een nieuwe aanpak vereisen voor verwerking en analyse.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-25T15:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.