Kwart CIO’s eist meer kennis over big data

Analyse

Een kwart van de cio’s heeft behoefte aan big data-vaardigheden binnen de organisatie. Deze relatief nieuwe trend is dan ook de hoogste binnenkomer wat betreft gezochte vaardigheden ten opzichte van voorgaande jaren. Dat concludeert personeelsbemiddelaar Harvey Nash in het jaarlijkse CIO report.

Naast big data is ook de vraag naar specialisten op het gebied van mobiele oplossingen gegroeid met 11 procent ten opzichte van 2011. Security en social media vaardigheden stijgen beide met 8 procent. Opvallend is dat de grootste tekorten te vinden zijn in de traditionele vaardigheden. Zo is bijna 40 procent van de cio’s op zoek naar talenten met kennis over business analysis. Hetzelfde percentage ziet graag meer enterprise Architecture-vaardigheden binnen het team. Ook de vraag naar de vaardigheden technical architecture (35 procent) en projectmanagement (31 procent) blijft groot.

‘Het tekort aan kennis op nieuwe terreinen als big data en mobiele oplossingen groeit’, zegt Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search. ‘Tegelijkertijd stijgt het tekort op traditionele terreinen ook. Deze ontwikkeling vraagt om intensieve talentmanagementprogramma’s die ervoor zorgen dat de benodigde kennis ontwikkeld wordt en behouden blijft. Niet ieder bedrijf kan zich echter permitteren om een dergelijk programma te starten. Een alternatief is bijvoorbeeld een beroep doen op flexibel inzetbare specialisten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen probleem, ik leg het even uit aan je organisatie. Zeg maar als spil tussen business en ict.
kijk, bigdata is de nieuwste trend waar je dus aan mee moet doen anders loop je achter. Het zorgt voor lagere tco, hogere flexibiliteit, betere security, kortere time to market, betere scalability, grotere slagvaardigheid, grotere servicability, betere concurrentiepositie en hogere roi enzo.
je hebt heel veel data en die ga je doorzoeken en dan komen alle antwoorden eruit, heel makkelijk ook met die nieuwe app.

@Mauwerd,

klinkt als variant op Google, die heeft nog meer data dan big data, dus nog meer antwoorden, daar moet je dan ook weer in gaan zoeken, en zonder kennis is dat weer lastig, moet je weer iemand inhuren, kost weer tijd, en dan heb je al weer overjarige antwoorden , dus moet je weer opnieuw gaan zoeken, klinkt als eco systeem?

Als ik lees dat 40% van de CIO's business analyse annex Enterprise Architectuur vaardigheden zoekt kan ik dat niet direct linken Big Data.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-07T11:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.