Euroscript koopt CMS-expert Amplexor

Dit artikel delen:
Handen schudden

Amplexor, een Belgische specialist in content management systemen (cms) komt in handen van het Luxemburgse Euroscript International. Het cms-bedrijf uit Leuven heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer elf miljoen euro en biedt werk aan zo'n negentig adviseurs en ontwikkelaars uit België en Roemenië. Euroscript ondersteunt organisaties in hun klantencommunicatie, uiteenlopend van vertaaldiensten tot aan software voor informatiebeheer. Beide bedrijven zijn ook in Nederland actief.

Euroscript neemt de meerderheid van de aandelen in Amplexor over van een aantal investeringsfondsen, beheerd door Capricorn Venture Partners en particuliere investeerders. Het management van Amplexor behoudt de eigen aandelen. Met de overname wil Euroscript zijn positie als leverancier van bedrijfscontentmanagementsystemen versterken. Amplexor en de Belgische afdeling van Euroscript, gevestigd in Zaventem, zullen samensmelten.

De expertise van Amplexor varieert van het ontwikkelen van intranetarchitecturen tot het implementeren van webcontentmanagementsystemen en adviezen en implementatiediensten inzake informatiearchitectuur, zoekoplossingen en documentbeheeroplossingen. Tot de technologiepartners behoren Drupal, SDL Tridion, Adobe, Alfresco, Coveo, EMC (Documentum), K2, Kofax, Liferay en Microsoft (Sharepoint). In Nederland behoort Rabobank International Direct Banking ondermeer tot de klantenkring.

Bij Euroscript, waar wereldwijd zo'n zestienhonderd man werken, zijn ruim 250 medewerkers gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie en het onderhoud van zogeheten enterprise content management (ecm)-systemen. Dit team heeft kennis van taaltechnologie en ecm-producten van softwareleveranciers als Across, Adobe, Alfresco, Drupal, EMC2, Liferay, Microsoft, Oracle, PTC, SDL en XTM. Het bedrijf houdt in Nederland kantoor in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-15T11:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.