Odin Groep en HP leveren printdienst scholen

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Odin Groep uit Hengelo sluit een samenwerkovereenkomst met hardwareleverancier HP. De bedrijven richten zich samen op printdiensten voor scholen. De dienst heeft de merknaam One Two Print en bestaat uit maatwerk waarbij alleen wordt betaald voor gebruik.

Rogier Borggreve, directeur Onderwijs bij de Odin Groep, ziet dat er in het primair onderwijs en op middelbare scholen veel wordt geklaagd over het printen. 'Men vindt apparaten en software te ingewikkeld, contracten te onduidelijk en kosten te hoog.' Borggeve ziet in HP een geschikte partner om samen oplossingen te bieden voor printbeheer op scholen. De dienstverlener en HP zijn geen onbekenden voor elkaar. Odin Groep maakt voor een aantal ict-diensten al gebruik van de hardware van HP. Het is als netwerkleverancier verbonden aan zo'n 2500 basisscholen en heeft daarmee naar eigen zeggen ongeveer een derde deel van de markt in handen. 

Odin's onderwijstak bestaat uit Heutink ICT, Station to Station en Reinders ICT. Die bedrijven gaan de boer op met de HP-printdiensten. Het gaat om Print Basis, Print Plus en Print Extra. De diensten zijn toegesneden op de grootte van de onderwijsinstelling. De focus ligt in eerste instantie op het primair onderwijs, maar wordt mogelijk uitgebreid naar het voortgezet onderwijs.

'35 procent besparen'

Robert van ’t Hof, managed print specialist van HP over de samenwerking: 'We hadden al enige tijd de ambitie om het onderwijs op maat te bedienen met een speciale printoplossing. Naast de zekerheid van een hoge printkwaliteit en een lange levensduur bieden we voorwaarden zonder kleine lettertjes. En zeker niet onbelangrijk: Je betaalt alleen voor wat je gebruikt.' Volgens Van 't hof kunnen scholen tot 35 procent besparen op de printkosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-16T11:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.