Managed hosting door True

Atos sluit zorgpact met EMC en Documentum

 

Zuster

Ict-dienstverlener Atos introduceert een nieuwe dienst voor gegevensbeheer in de zorg. Het bedrijf gaat de markt op met het enterprise content management-platform van Documentum en het daarin geïntegreerde patiëntendossier (IPR) van EMC. Atos richt zich op het delen, beheren en centraal toegankelijk maken van medische documenten als röntgenfoto’s, MRI-scans en behandeldossiers.

De ecm-oplossing moet één overzicht bieden van het medisch patiëntendossier en de daaraan gekoppelde foto’s, ongeacht modaliteit, locatie of formaat. Dat moet leiden tot betere besluitvorming van artsen, de zorg verbeteren en ertoe leiden dat ict-investeringen maximaal benut worden.

Atos richt zich in de zorg vooral op verbetering van proces- en informatiemanagement. Het richt zich onder meer op beveiligde patiëntenregistratie, outsourcing van processen, arbo-administratie en mobiel werken voor zorgprofessionals.

Univé

In 2010 werkte Atos met SaaS-leverancier Topicus aan een epd voor ggz-diensten. Beide bedrijven besloten toen om zich terug te trekken uit die aanbesteding en buiten de gunning om een epd te ontwikkelen.

Atos sleepte in 2009 een grote klus binnen bij de gefuseerde zorgverzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias. Daar tekende de dienstverlener een zesjarig contract voor serverbeheer. Die overeenkomst had een waarde van negentig miljoen euro. 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4977490). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×