Rechtspraak kiest Office 2013 en Sharepoint

Dit artikel delen:
rechter rechtszaak rechtbank

Rechtspraak Nederland heeft alle elfduizend medewerkers gemigreerd van Office 2003 naar Office 2013. Enige haast was geboden, want leverancier Microsoft staakt per 8 april 2014 de ondersteuning van Office 2003. De medewerkers van rechtspraak Nederland gaan ook aan de slag met Sharepoint 2013. Met die migratie wordt een eerste stap gezet in de digitalisering van documentbeheer.

'Hoewel het ook mogelijk was om te kiezen voor Office 2010, is er heel bewust gekozen voor de nieuwste versie van Office', vertelt Rob Maas, unitmanager bij Spir-it. Dat is het ict-bedrijf van Rechtspraak Nederland. Maas: 'De uitdaging was om Office 2013 nog in het jaar 2013 uit te rollen, dat is gelukt. De Rechtspraak loopt in de wereld van ict en zeker binnen de overheid voorop. Wij zijn klaar voor de verdere digitalisering van de rechtspraak en daar zijn we trots op.'

De migratie naar het nieuwe pakket voor kantoorsoftware is een voorwaarde voor het Programma Modernisering Rechtspraak dat door de minister van Veiligheid en Justitie en de Raad voor de Rechtspraak is opgezet. Het doel van dat programma is om de rechtspraak in Nederland te digitaliseren en de rechtsgang te moderniseren.

Naast de migratie naar Office 2013 is ook gestart met de uitrol van Sharepoint 2013. Met behulp van de nieuwe Sharepoint-omgeving wordt het delen van documenten en het documentmanagement eenvoudiger. Het platform moet ook de dienstverlening naar de burgers verbeteren. Ook de implementatie van Lync 2013 staat op de agenda. Met die toepassing moet de communicatie verbeteren door de inzet van chat- en video conferenties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is een groot verschil wanneer je vanuit behoefte naar het product kijkt dan wanneer je vanaf product naar je behoefte kijkt!

@Reza,
Eens. Ik weet niet hoe vaak jij het tegen komt, maar ik heb meer dan eens dingen gehoord als: "We willen sharepoint, maar wat kunnen we daar eigenlijk mee?"

Jammer dat er niet gekozen is voor open source software. Maar goed, deze tak van de overheid is wat dat betreft nogal ouderwets.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-28T13:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.