Orange helpt Citroën en Peugeot bij vlootbeheer

Ict-dienstverlener Orange Business Services heeft een fleet management systeem ontwikkelt voor de Franse automaker PSA Peugeot Citroën. De oplossing is gebaseerd op het gebruik van een autonome telematica box (atb) die in verbinding staat met een controller area network (can) van het voertuig. Gegevens van de boordcomputers van de auto, zoals kilometerstanden, brandstofverbruik en informatie over mechanische systemen kunnen gekoppeld worden aan geografische data. De gegevens zijn via een webportaal toegankelijk.

Wagenparkbeheerders kunnen de exacte kilometerstand raadplegen om onderhoud in te plannen en vervangingen efficiënt uit te voeren. Transportbedrijven kunnen gps-gegevens gebruiken om de route van het voertuig te optimaliseren en bijvoorbeeld real-time te bepalen waar de dichtstbijzijnde auto is.

Orange heeft drie verschillende dienstenpakketten ontwikkeld. Bij het eerste pakket ligt de nadruk vooral op onderhoud en verbruik. Het registreert zaken als brandstofverbruik, preventief beheer, mechanische waarschuwingen en brandstofniveau. Pakket 2 is gericht op zuinig rijden en biedt analyses van de rijstijl, vergelijkingen tussen bestuurders binnen hetzelfde wagenpark en aanbevelingen voor verbetering. 

Pakket 3 is een combinatie van beide eerdergenoemde pakketten en combineert geografische gegevens met real-time informatie over het wagenpark en voertuigen die in de buurt zijn van een bepaalde omgeving of route.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-07T15:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.