Sogeti en DUO sluiten deal voor datamigratie

Contractwaarde 5 miljoen euro

Ict-dienstverlener Sogeti heeft een contract gesloten met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het gaat onder meer om datamigratie van gegevens over studiefinanciering naar een nieuw systeem. De overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar met een optie tot jaarlijkse verlenging (maximaal vijf jaar). De contractwaarde bedraagt zo’n vijf miljoen euro.

Binnen het raamcontract werkt Sogeti samen met onderaannemer ITCG. Dat bedrijf neemt de ontwikkeling van methoden, technieken en tools voor haar rekening.

DUO, onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) voert een aantal vernieuwingen door in zijn kernsystemen. Het gaat onder meer om het systeem voor de administratie van studiefinanciering. De oude systemen, gebaseerd op Cobol worden vervangen door nieuwe systemen op basis van Java. Sogeti: 'Dat betekent ook dat gegevens gemigreerd worden. DUO wil zijn klanten zoals onderwijsinstellingen en studenten beter en sneller bedienen. Daarvoor heeft de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van OCW meer en betere inzage nodig in beschikbare klantdata.'

Volgens Menso Appeldorn, manager CIO-Office van DUO kan zijn organisatie zich door de uitbesteding van datamigratiediensten volledig richten op de ontwikkeling en implementatie van een nieuw klantcontact- en studiefinancieringssysteem.

Onderhoud, beheer, ontwikkeling

Capgemini en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) sloten in oktober 2013 een vierjarig contract voor het onderhoud, het beheer en de ontwikkeling van alle financieringssystemen. Die opdracht werd overgenomen van Ordina.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-10T10:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.