Konica pakt printerpark Leger des Heils aan

Collectebus Leger des Heils

Hulporganisatie Leger des Heils verlengt de samenwerking met printerleverancier Konica Minolta. Dat bedrijf helpt de hulporganisatie om stapsgewijs het printerpark en de documentstroom te optimaliseren. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. In de overeenkomst staan onder meer afspraken om kosten te besparen en het aantal facturen te verminderen.

Het contract is een voortzetting van een overeenkomst uit 2010. Konica levert 302 multifunctionals die verdeeld worden over de vestigingen van de hulporganisatie. De leverancier: 'Er stonden 276 systemen. Met het nieuwe contract zijn er 126 teruggehaald en 302 nieuwe machines geleverd. De organisatie beschikt straks over 452 systemen verdeeld over 236 locaties.'

De aanpak van het documentbeheer en het printerpark moet de organisatie een besparing van ruim 30 procent opleveren. Volgens de leverancier voldoen de nieuwe apparaten ook beter aan de eisen en wensen van gebruikers.


Stichting-directeur van het Leger des Heils, Ed Bosma licht toe: 'Konica Minolta heeft met ons meegedacht over het optimaliseren van ons printerpark. Er is eerst een uitgebreide inventarisatie gedaan om inzicht te krijgen in volumes, activiteiten en kosten. Vervolgens is gekeken naar hoe en waar besparingen mogelijk zijn. Op basis van de uitkomsten en de goede samenwerking van de afgelopen jaren, hebben wij besloten om opnieuw voor het bedrijf te kiezen.'

CIO van het jaar

Hoofd-ict van het Leger des Heils, Friso van den Berg, won in 2013 een Computable Award voor CIO van het jaar. Onder zijn leiding voegde de hulporganisatie  twee infrastructuren samen in een private cloud. Van der Berg is bovendien een uitgesproken voorstander van samenwerking via sociale media.

Het Leger des Heils won in 2011 de IBM Company Challenge, een competitie tussen klanten van IBM-dienstverleners. Het won die prijs voor een communicatieplatform voor zijn vijfduizend werknemers.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-01T16:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.