Informatica en Capgemini versterken databeheer

Handen schudden

Automatiseerder Capgemini en Informatica, specialist in data-integratiesoftware, intensiveren hun samenwerking door de markt vier nieuwe datamanagementoplossingen aan te bieden. Het betreft Data Warehouse Optimization using Hadoop, Data Masking, Data-Quality-as-a-Service en Asset Information Management. Met de inzet van deze oplossingen verwachten beide bedrijven dat hun klanten hun data beter beheren, meer profijt uit data halen, kostenbesparingen realiseren en de risico’s kunnen verkleinen in het beheer en gebruik van big data.

Het kwartet oplossingen is gepresenteerd tijdens de gebruikersconferentie Informatica World, die plaatsvindt van 12 tot 15 mei 2015 in Las Vegas.

Data Warehouse Optimization using Hadoop kijkt naar de optimale balans tussen de waarde van data en de kosten van opslag. De hoeveelheid data waarover bedrijven tegenwoordig beschikken, past vaak niet meer in het eigen datawarehouse. Met behulp van deze oplossing kunnen die gegevens direct in Hadoop worden geplaatst. Dit moet resulteren in een strakkere en goedkopere dataopslag; bovendien kan alle informatie in Hadoop worden klaargemaakt voor analyse. De oplossing is gebaseerd op gecombineerde technologie van Informatica, Appfluent en Cloudera.

 Met Data Masking kunnen bedrijven hun data anonimiseren zodat deze bruikbaar zijn en voldoen aan de steeds striktere eisen op het gebied van privacywetgeving. Ook pretenderen beide bedrijven dat Data Masking dusdanig efficiënt werkt dat er aanzienlijke kostenbesparingen te behalen vallen.

De Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing Data-Quality-as-a-Service biedt bedrijven de mogelijkheid data op basis van een 'betaal naar gebruik'-model te bewaken en op te schonen.

- Asset Information Management tenslotte is bedoeld voor sectoren met een fysieke infrastructuur zoals de energie-, telecom- en transportsector. De oplossing dient te zorgen voor een betrouwbare bron van asset-data waarmee bedrijven hun operationele slagkracht vergroten, voldoen aan de wettelijke eisen en de benutting en het onderhoud van de bedrijfsmiddelen kunnen verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-12T15:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.