ETTU neemt tok! over van Ballast Nedam

Microsoft Sharepoint-dienstverlener ETTU heeft voor een onbekend bedrag de innovatieformule tok! overgenomen van bouwbedrijf Ballast Nedam. Het bedrijf gaat dit gekoppeld aan Sharepoint aanbieden aan organisaties die vanuit de praktijk slimme innovaties willen bedenken, verrijken en uitvoeren.

De tok!-innovatieformule gaat uit van de gedachte dat innovatie geen afdeling is, maar dat de beste ideeën samen vanuit ieder niveau in de organisatie kunnen ontstaan. Via het digitale ideeën- en discussieplatform in Sharepoint en de tok!-structuur en -tools, kunnen personeel, management en directie samenwerken aan de lancering, verrijking en implementatie van een idee.

Sterkere interne samenwerking

Dankzij tok! wordt alle in de organisatie aanwezige kennis en ervaring optimaal benut en positief gestimuleerd. Als mooi neveneffect is tok! versterkend voor de interne samenwerking en worden collega’s zichtbaar. Uiteindelijk kunnen organisaties met de innovatieformule bestaande producten, diensten of processen verbeteren. Dit stelt organisaties in staat om bijvoorbeeld kostenbesparingen te realiseren, duurzaamheid te verbeteren of de medewerkerstevredenheid te vergroten.

Ballast Nedam heeft het innovatieplatform succesvol toegepast, wat heeft geleid tot honderden ideeën en verschillende succesvol geïmplementeerde toepassingen. Een voorbeeld is een project waarbij medewerkers van Ballast Nedam krediet opbouwen om door het bedrijf gesponsord te worden bij de aanschaf van zonnepanelen. Een soort pc-privéproject, maar dan voor zonne-energie. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van een demontabel voetbalstadion voor het WK in Qatar. Daarnaast heeft Ballast Nedam vele procesverbeteringen gerealiseerd, die de werkvloer energiezuiniger, veiliger en aangenamer maken.

Sharepoint als basis

‘Innovatieformule tok! is puur ondernemerschap’, meent Menno de Jonge, ‎director sustainable business innovation bij Ballast Nedam. ‘Het stimuleert interne samenwerking en kan iedere organisatie prachtige ideeën opleveren, die business genereren en geld of energie besparen. In de bouw is innovatie en duurzaam ondernemen essentieel, maar wij zien ook zoveel toepassingen buiten onze sector. Ik ben dan ook trots dat ‘ons’ platform nu via ETTU breed in de markt gezet wordt, met Microsoft Sharepoint als basis.’

‘Met de overname van de tok!-innovatieformule bieden wij organisaties naast het Sharepoint-platform ook praktische tools en aanvullende diensten’, zegt Piet Vink, mede eigenaar van ETTU. ‘Hiermee zijn zij in staat om ideeën uit te werken tot concrete producten, diensten of procesverbeteringen. De eerste kandidaten voor tok! hebben zich al gemeld. De innovatieformule kan binnen organisaties toegepast worden, maar ook tussen organisaties die samenwerken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-14T11:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.