Apple introduceert opslagdienst iCloud Drive

Nieuwe opslagdienst concurreert met Dropbox en Google Drive

Apple introduceert een nieuwe opslagdienst voor documenten; iCloud Drive. De leverancier gaat scherper concurreren met diensten als Dropbox en Google Drive. Dat blijkt uit de eerste productpresentatie van de nieuwe dienst tijdens jaarcongres WWDC in San Francisco waar iCloud Drive is gepresenteerd. Bestanden in de opslagdienst kunnen via Mac, Macbook, iPhone en iPad benaderd worden. Ook bestanden die op Windows-computers zijn opgeslagen zijn via de dienst te benaderen.

iCloud Drive synchroniseert de documenten die via de verschillende apparaten benaderbaar zijn. Documenten die worden opgeslagen in iCloud Drive zijn direct vanuit de zoekfunctie op de Mac OS X en iOS-documentenapps te vinden. Met iCloud Drive zoekt Apple de concurrentie op met Dropbox en Google Drive.

iCloud Drive borduurt voort op het eerder door Apple geïntroduceerde iCloud.com, waarmee gebruikers documenten, spreadsheets en presentaties kunnen maken in de webbrowser. iCloud Drive is geen gratis dienst.

Apple maakte tijdens het congres voor ontwikkelaars ook bekend dat zijn besturingssysteem voor Mac-computers en -laptops een opfrisbeurt krijgt. Vergeleken met zijn voorganger lijkt het nieuwe OS X Yosemite meer op iOS, het besturingsysteem voor de iPhone en iPad waarvan later dit jaar ook een nieuwe versie van komt, iOS 8

Apple-topman Tim Cook vertelde dat de besturingssystemen van de iMac en de iPhone niet alleen qua uiterlijk meer op elkaar gaan lijken, maar ook makkelijker met elkaar moeten gaan communiceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij is de eerste 5Gb gratis en kost 20Gb $0.99 per maand!

Eindelijk weer terug wat we vroeger (2007-2012) ook hadden, de drive, maar nu met een andere naam en ander prijskaartje. Welcome back.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-03T10:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.