Seneca komt in handen van zoon oprichter

Dit artikel delen:

screenshot Sceneca Xperion.

Cms-leverancier Seneca uit Delft is overgenomen door Bellacoola Investments uit Roosendaal. De belangrijkste aandeelhouder van die investeerder is Michiel Stiemer. Dat is de zoon van Seneca-oprichter Nico Stiemer. De aandelen waren in handen van Nico Stiemer en Sander Waalboer die het bedrijf in 1994 oprichtten. Zij trokken zich enkele jaren geleden terug uit de dagelijkse leiding van de cms-leverancier.

De overname omvat alle producten, klanten en medewerkers van het bedrijf. Seneca blijft actief onder de bestaande bedrijfsnaam.

Michiel Stiemer, directeur en belangrijkste aandeelhouder van Bellacoola Investment, trad in 2012 bij Seneca aan als interim-directeur. Onder zijn leiding is het bedrijf zich steeds meer gaan richten op hosting, SaaS en webgebaseerde applicaties voor self-service.

Seneca is ontwikkelaar van de cms-producten SmartsiteXperion en XForms. Het bedrijf is vooral actief bij gemeenten, wooncorporaties en zorginstellingen. Het levert cms'en aan onder meer de gemeenten Hengelo, Amersfoort en Rotterdam. Ook Wonen Centraal, het Gelre Ziekenhuis en Boven 't Y ziekenhuis staan op de klantenlijst. Bij Seneca werken dertig mensen.

Bellacoola en Oracle

Bellacoola Investments neemt deel in verschillende bedrijven in de sectoren ict, zorg en duurzame energie. Eerder bouwde Michiel Stiemer zijn op Oracle-producten gerichte bedrijf Bridging uit. Dat was in de periode 1998-2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-23T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.