Managed hosting door True

TIE Kinetix neemt e-portaal over van Logius

Digitaal loket omgedoopt tot papierloosfactureren.nl

 

Ict-beheerorganisatie van de overheid Logius, heeft per 1 juli 2014 het beheer van zijn e-factuurportaal voor bedrijven en de Belastingdienst overgedragen aan TIE Kinetix uit Breukelen. Dat bedrijf heeft het platform omgedoopt tot papierloosfactureren.nl en zal die dienst uitbreiden. De nieuwe eigenaar van de portal was al vanaf het begin van het e-loket betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Volgens Logius is de doelstelling om het elektronisch aanbieden van facturen bij overheidsinstanties eenvoudiger te maken, behaald en kan het beheer en de doorontwikkeling worden overgelaten aan de markt.

TIE Kinetix zet de dienst voort op papierloosfactureren.nl. In eerste instantie met alleen de koppeling aan Digipoort (centrale voorziening e-overheid, waarop overheden en bedrijven betrouwbare gegevens uitwisselen). Op korte termijn moeten koppelingen met andere netwerken, waaronder simplerinvoicing.org, het initiatief van de aanbieders op gebied van e-invoicing, volgen. Hierdoor moet de gebruiker van het portaal naar praktisch iedere overheidsinstantie en bedrijf direct digitaal facturen versturen.

De nieuwe eigenaar: 'We hebben dit moment aangegrepen om dit portaal verder te ontwikkelen en er extra functionaliteiten aan toe te voegen, zodat het nu ook interessant is voor bedrijven met hogere volumes. Onze jarenlange ervaring op dit gebied en de samenwerking met Logius heeft eraan bijgedragen dat we kunnen zeggen dat papierloosfactureren.nl een uitermate eenvoudige en betrouwbare manier is om over te gaan op elektronisch factureren. Nu moeten bedrijven allerlei ict-investeringen doen om elektronische facturatie mogelijk te maken.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5121839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Belastingdienst
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×