TIE Kinetix neemt e-portaal over van Logius

Digitaal loket omgedoopt tot papierloosfactureren.nl

Dit artikel delen:

Ict-beheerorganisatie van de overheid Logius, heeft per 1 juli 2014 het beheer van zijn e-factuurportaal voor bedrijven en de Belastingdienst overgedragen aan TIE Kinetix uit Breukelen. Dat bedrijf heeft het platform omgedoopt tot papierloosfactureren.nl en zal die dienst uitbreiden. De nieuwe eigenaar van de portal was al vanaf het begin van het e-loket betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Volgens Logius is de doelstelling om het elektronisch aanbieden van facturen bij overheidsinstanties eenvoudiger te maken, behaald en kan het beheer en de doorontwikkeling worden overgelaten aan de markt.

TIE Kinetix zet de dienst voort op papierloosfactureren.nl. In eerste instantie met alleen de koppeling aan Digipoort (centrale voorziening e-overheid, waarop overheden en bedrijven betrouwbare gegevens uitwisselen). Op korte termijn moeten koppelingen met andere netwerken, waaronder simplerinvoicing.org, het initiatief van de aanbieders op gebied van e-invoicing, volgen. Hierdoor moet de gebruiker van het portaal naar praktisch iedere overheidsinstantie en bedrijf direct digitaal facturen versturen.

De nieuwe eigenaar: 'We hebben dit moment aangegrepen om dit portaal verder te ontwikkelen en er extra functionaliteiten aan toe te voegen, zodat het nu ook interessant is voor bedrijven met hogere volumes. Onze jarenlange ervaring op dit gebied en de samenwerking met Logius heeft eraan bijgedragen dat we kunnen zeggen dat papierloosfactureren.nl een uitermate eenvoudige en betrouwbare manier is om over te gaan op elektronisch factureren. Nu moeten bedrijven allerlei ict-investeringen doen om elektronische facturatie mogelijk te maken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-01T15:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.