Reqor Data Recovery maakt doorstart

doorstart

Foto: Carlos Caetano/Shutterstock

De failliet verklaarde data recovery-dienstverlener Reqor Data Recovery maakt een doorstart. Ict-dienstverlener Jesso en kabelaar Datro Solutions slaan de handen ineen om de activiteiten van Reqor per 29 juli 2014 voort te zetten. De dagelijkse leiding van Reqor komt in handen van Jesso-eigenaar Eric Sminia. Binnenkort moet ook meer duidelijk komen over de overname van personeel, meldt hij aan Computable.

De doorstart vindt plaats in een nieuw op te richten besloten vennootschap. Sminia hoopt via de overname de kennis en ervaring van de data recovery-bedrijven te behouden. Hij hoopt ook de dienstverlening aan klanten van Reqor Data Company en dochteronderneming HelpDisc Data Recovery voor te zetten.

Sminia: 'Door de opkomst van cloud computing is de markt voor datarecovery van harde schrijven en raid gekrompen, maar er zijn zeker kansen.' Hij legt uit dat de bedrijfskosten omlaag moeten om efficiënter op de markt in te kunnen spelen.

VMWare

Datarecovery-leverancier Reqor Data Company werd 24 juli 2014  failliet verklaard.  Het bedrijf is één van de grootste, onafhankelijke, Nederlandse dienstverleners van specifieke data verlies- en conversie oplossingen, waaronder data recovery van harddisks en raid-systemen, VMWare en Hyper-V,  tape conversie en tape recovery. HelpDisc Data Recovery Nederland is een dochteronderneming.

Jesso richt zich met name op ict-diensten zoals systeembeheer. Datro legt onder andere lan-netwerken en glasvezelverbindingen aan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-28T17:15:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.