ETTU levert intranet aan Van Oord

Dienstverlener van Microsoft SharePoint- en Office 365-oplossingen Ettu heeft een nieuw intranet opgeleverd voor baggeraar Van Oord. 4500 offshore-medewerkers van het bedrijf maken gebruik van het systeem dat gebouwd is op basis van Office 365 (Sharepoint Online) en Microsoft Azure.

'Met het nieuwe intranet in Office 365 kunnen de medewerkers van Van Oord eenvoudig en digitaal informatie raadplegen, ook op de vloot van meer dan honderd schepen. Naast standaard intranet-functionaliteiten zijn er ook nieuwe toepassingen gerealiseerd, waaronder een kaart met de positie en aanvullende informatie van alle Van Oord schepen in Bing Maps', aldus de leverancier.

Ettu stelt dat voor de weergave van het intranet aan boord op de schepen gebruik wordt gemaakt van een ‘light versie’ en een speciale technologie die het internetverkeer comprimeert en lokaal opslaat.

Van Oord is wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouw- en offshoreprojectenVan de 4500 medewerkers bevinden zich ongeveer 2500 op schepen en locaties wereldwijd. Van Oord realiseerde een nieuw intranet om de mogelijkheden voor interne communicatie te vergroten en kennis en informatie centraal beschikbaar te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-11T10:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.