Waterschap de Dommel kiest voor Xential

Dit artikel delen:

Xetial verlegt zijn grenzen en gaat naast gemeenten nu ook de waterschappen hun documentgenerator aanbieden. De eerste die hiervan gebruik gaat maken is Waterschap de Dommel in Boxtel. Xential is met meerdere andere waterschappen in gesprek om voor hun processen ook het webgebaseerde systeem in te zetten.

Xential heeft bij Waterschap de Dommel de werkwijze voor de medewerkers drastisch vereenvoudigd. Bij het waterschap zijn de medewerkers dagelijks in de weer voor een natuurlijke en duurzame leefomgeving waar mensen graag wonen en ondernemers zich graag vestigen. Hierbij worden dagelijks vele documenten opgesteld en gearchiveerd. Xential helpt de medewerkers door de integratie van de sjablonen met het zaaksysteem van Decos en maakt het nieuwe werken mogelijk. De medewerkers van het waterschap gebruiken de webgebaseerde documentgenerator voor het eenduidig opstellen van documenten, waardoor deze sneller en eenvoudiger worden gemaakt en automatisch aan het digitale dossier worden toegevoegd.

Reuzenstap

‘Als je medewerkers overal en altijd moeten kunnen werken, dan moeten de gegevens ook overal en altijd beschikbaar zijn’, zegt Hein Elemans, proceseigenaar en hr-manager ict bij het waterschap. ‘Goede dossiervorming is ook van juridisch belang. Daarin hebben we ook een reuzenstap gezet met Xential. Door de sjablonen te combineren met de elektronische handtekening zijn veel papieren niet meer nodig.’

‘We zijn al jaren actief in de gemeentelijke markt en hebben daarin een flink aandeel veroverd’, zegt Xential-directeur Ruud Vos. ‘Het is goed om te zien dat Xential ook in andere marktsegmenten zijn weg weet te vinden. We zien dat onze software ook de processen bij waterschappen vereenvoudigd.’ Xential verwacht de komende tijd meer waterschappen op te tekenen.

Xential is een volledig webgebaseerde documentgenerator. Gebruikers worden op intuïtieve wijze door het document geleid met behulp van een live previewscherm. Xential kan worden aangestuurd door applicaties van derden en is te integreren met archiveringssoftware voor automatische archivering van de gemaakte documenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volledig webbased... maar leunt wel erg zwaar op Java en andere scripting tools aan de client zijde. Kan lastig zijn in een Citrix / VDI omgeving.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-27T11:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.