Informatica treedt toe tot Business Data Lake

Softwarebedrijf Informatica wordt onderdeel van het Business Data Lake-ecosysteem dat door Capgemini en Pivotal is ontwikkeld. Klanten van dit initiatief krijgen nu ook de beschikking over de datamanagementsoftware van Informatica, in combinatie met de big data-, analytics- en applicatiesoftware van Pivotal en Capgemini’s expertise op het gebied van implementatie.

Informatica zal in dit kader gecertificeerde technologie leveren voor data-integratie, datakwaliteit en masterdatamanagement. Hiermee kunnen bedrijven meer grip krijgen op hun gestructureerde en ongestructureerde data.

Capgemini en Pivotal zijn eind 2013 gestart met het Business Data Lake-initiatief, met de bedoeling dat bedrijven een eenduidige manier van informatiemanagement, rapportage en integratie aan te bieden. De samenwerking is opgezet als antwoord op de behoefte van bedrijven aan nieuwe, kosteneffectieve datamanagement-platformen waarmee meer waarde uit ongestructureerde data kan worden gehaald en toegang kan worden verkregen tot actuele analytics.

Volgens de initiatiefnemers zijn bestaande big data-oplossingen onvoldoende toegerust om de datavoorraad en real time mogelijkheden ervan voor operationele systemen te onderzoeken. Bovendien voldoen zij vaak niet aan het gewenste beveiligings- en kwaliteitsniveau. Het Business Data Lake-ecosysteem ondersteunt bedrijven wel om hun data op een zinvolle manier te gebruiken, aldus Capgemini en Pivotal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-27T08:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.