IBM versterkt Watson met aankoop AlchemyAPI

IBM heeft het Amerikaanse bedrijf AlchemyAPI gekocht, een aanbieder van een cloudontwikkelplatform met kunstmatige intelligentie (ki)-tools. Op dit platform biedt het bedrijf uit Denver application program interface (api)-diensten aan waarmee ontwikkelaars kennisintensieve oplossingen kunnen bouwen voor het analyseren van ongestructureerde data. Volgens IBM vormt de ki-technologie van AlchemyAPI een belangrijke aanvulling voor Watson, de supercomputeromgeving van Big Blue.

Vorig jaar maakte IBM bekend dat het een miljard dollar investeert in de ontwikkeling van zijn Watson-divisie. Die bedrijfstak is gericht op cognitieve computerdiensten, software en apps. De aankoop van AlchemyAPI past in dit beleid. 'IBM investeert continu in Watsons kerntechnologie en cloudontwikkelplatform. Doel is te komen tot een robuust Watson-ecosysteem waarbij derde partijen nieuwe oplossingen op basis van Watson kunnen maken', zegt Mike Rhodin, senior vice president bij IBM Watson.

IBM biedt nieuwe Watson-diensten en api's aan in de 'Watson Zone' op Bluemix, het digitale innovatieplatform van het concern. Volgens IBM hebben ontwikkelaars inmiddels zo'n zevenduizend apps gebouwd op basis van Watson en verspreid via private, publieke of hybride clouds. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-05T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.