Managed hosting door True

IBM versterkt Watson met aankoop AlchemyAPI

 

IBM heeft het Amerikaanse bedrijf AlchemyAPI gekocht, een aanbieder van een cloudontwikkelplatform met kunstmatige intelligentie (ki)-tools. Op dit platform biedt het bedrijf uit Denver application program interface (api)-diensten aan waarmee ontwikkelaars kennisintensieve oplossingen kunnen bouwen voor het analyseren van ongestructureerde data. Volgens IBM vormt de ki-technologie van AlchemyAPI een belangrijke aanvulling voor Watson, de supercomputeromgeving van Big Blue.

Vorig jaar maakte IBM bekend dat het een miljard dollar investeert in de ontwikkeling van zijn Watson-divisie. Die bedrijfstak is gericht op cognitieve computerdiensten, software en apps. De aankoop van AlchemyAPI past in dit beleid. 'IBM investeert continu in Watsons kerntechnologie en cloudontwikkelplatform. Doel is te komen tot een robuust Watson-ecosysteem waarbij derde partijen nieuwe oplossingen op basis van Watson kunnen maken', zegt Mike Rhodin, senior vice president bij IBM Watson.

IBM biedt nieuwe Watson-diensten en api's aan in de 'Watson Zone' op Bluemix, het digitale innovatieplatform van het concern. Volgens IBM hebben ontwikkelaars inmiddels zo'n zevenduizend apps gebouwd op basis van Watson en verspreid via private, publieke of hybride clouds. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5238665). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×