CeBIT 2015

Huawei maakt van Tilburg een ‘smart city’

Smart city

Ict-leverancier Huawei en de gemeente Tilburg hebben op 18 maart 2015 tijdens CeBIT een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het Smart City-concept voor de stad Tilburg verder te ontwikkelen. Beide partijen gaan de mogelijkheden verkennen om een impuls te geven aan de stedelijke economie en het modern industrieel en logistiek cluster. Huawei investeert onder meer met kennis en expertise door deze te verbinden aan mogelijke pilots in de stad.

De gemeente Tilburg heeft in zijn beleid een belangrijke rol weggelegd voor innovatie. Daartoe kijkt men wat social media kan betekenen voor de manier waarop de stad als gemeenschap functioneert. Smartphones, gps-navigatie, sensors en sociale netwerken veranderen namelijk het alledaagse leven in de stad. De gemeente ziet dat ict-technologie de stad slimmer kan maken en daarmee haar 210.000 inwoners kan ontzorgen.

Smart City-oplossingen

‘Deze intentieverklaring laat zien dat zowel Huawei als de gemeente Tilburg kansen voor de stad in beeld wil brengen’, zegt Leon He, president West Europe Enterprise bij Huawei. ‘Onze Smart City-oplossingen kunnen een bijdrage leveren aan de gemeente Tilburg door onder andere het verbeteren van de kwaliteit van leven en door de verbetering van de openbare veiligheid, stedelijke diensten en zakelijke activiteiten.’

‘Huawei is een wereldwijde speler op ict-gebied’, zegt Erik de Ridder, loco-burgemeester van de gemeente Tilburg. ‘Ze hebben veel ervaring met het opzetten van innovatieve ict-systemen. Met deze intentieverklaring spreekt Huawei uit als strategische partner van onze stad mee te willen werken aan het realiseren van onze economische ambities. Ik ben dan ook trots dat Huawei kansen ziet in Tilburg, en kijk uit naar mogelijke projecten die uit onze samenwerking kunnen voortkomen.’

Huawei heeft Smart City-oplossingen aan meer dan zestig steden geleverd in meer dan twintig landen en regio’s. Met de toenemende connectiviteit voor steden heeft Huawei meerdere technologieën voor het Smart City-concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hmm... vreemd, http://www.tilburg.nl/zoeken/huawei/ (dichter bij huis dan het Haagse) levert geen resultaat op? Wanneer men dan toch zo'n hoge pet op heeft van deze ontwikkelingen, waarom wordt dan niet breed uitmeten op de website (die van de Tilburgse gemeente) waar iedere Tilburger (let op de woordspeling die erin schuilt) er kennis van kan nemen? Of dat nou zo smart is???

Ondertussen is er wel iets op de site gezet: http://www.tilburg.nl/actueel/nieuws/item/samenwerking-tilburg-en-huawei/

"Het Smart City concept gebruikt ICT-technologie om de stad slimmer te maken en te ontzorgen". Ik ben benieuwd. Verwacht niet teveel als gemeente Tilburg het net zo aanpakken als met glasvezel (http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/31433223#31433223)

Ik begrijp de behoefte wel voor een Smart City (zie :http://1drv.ms/1bh23tu) maar ik neem aan dat meneer de Ridder (wethouder Tilburg) zich ook zal inspannen om hier Nederlandse technologie partners aan boord te krijgen, o.a. Cisco beschikt ook over een uitgebreid UCC platform maar heeft misschien niet de ambitie die Huawei hiermee wel aan de dag legt? Of valt dit onder de noemer "slimme handelsgeest"?

Want al die "slimme" data zul je op één of andere manier intelligent moeten analyseren, bewaken en ook verwijderen en vergeten als het er op aan komt! En vooral dat laatste baart me ernstig zorgen...

Wat ik eruit begrijp is dat de wat grotere steden zich zorgen maken over hoe men zich voor de burger kan blijven inspannen om het leefklimaat en de leefomstandigheden in die specifieke stad kan blijven bewaken. Dat hiervoor informatie technologie nodig is lijkt me duidelijk, maar ik wist niet dat alleen Huawei hiervoor een Unified Communication oplossing (blijkbaar iets unieks) in de wereld heeft gebracht, althans (er zijn al veel MOU's ondertekend, dus het verhaal zal vast overtuigend zijn)

Of zou men in China nu ineens een heel andere pet van privacy op hebben?


@RJBuitenhuis
Een handelsbezoekje aan het hoofdkantoor van Huawai in HongKong (op kosten van de burger) is natuurlijk veel leuker als een bezoekje aan Almere

Het hoofdkantoor van Huawei zit in Shenzhen, niet in Hong Kong.
Maar inderdaad, Cisco zit ook hier, Brocade zit hier en levert oplossingen icm Hitachi, Juniper zit ook hier.
En allemaal ontwikkelen zelf hun eigen producten, hebben grotendeels mensen uit de EU in dienst in die Nederlandse kantoren, in tegenstelling tot Huawei.
"Huawei is sinds 2004 actief in Nederland en heeft momenteel 650 medewerkers waarvan bijna één op de acht lokaal gerekruteerd is."
http://www.computable.nl/artikel/nieuws/telecom/5247930/1276977/rutte-ontmoet-huaweiceo-tijdens-handelsreis.html
Wat de drijfveer is om voor Huawei begrijp ik dus niet, het is niet in het belang van de kenniseconomie in Nederland.
Als we subsidie gaven op zonnepanelen en goedkope panelen uit China tegen houden, waarom steunen we dan juist dit bedrijf wel?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-18T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.