TNO en CBS delen kennis van big data

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en kennisinstituut TNO verbreden hun samenwerking. Beide partijen wisselen kennis en ervaring uit over maatschappelijk toepassingen van big data en ict. Dat staat in een nieuw samenwerkingsconvenant voor de periode 2015- 2018. Onder het nieuwe convenant wordt de samenwerking verbreed naar de thema’s maatschappelijke participatie, ict en big data.

CBS in een toelichting: 'Nieuwe uitdagingenin de samenwerking met TNO liggen vooral op de terreinen gezondheid, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Daarnaast zal werk worden gemaakt van samenwerking bij de visualisatie van informatie en de benutting van laag regionale informatie.'
Door de samenwerking streven beide organisaties naar verbetering van de informatieverzameling en -voorziening op de genoemde gebieden (zorg, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning). Ook wordt de verdere ontwikkeling van toepassingsmogelijkheden van big data bestudeerd.

Lopende samenwerking

Het convenant volgt op eerdere convenanten. TNO en CBS werken al geruime tijd samen op het terrein van kwaliteit van arbeid en arbeidsdynamiek. Zo werd eind 2014 de tiende jaargang van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden bekendgemaakt.
Halverwege 2015 verschijnt de derde editie van de publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Ook worden tegen de zomer nieuwe resultaten gepubliceerd uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-30T11:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.