Box gaat Nederlandse organisatie opzetten

De Amerikaanse leverancier van software voor contentmanagent en collaboration in de cloud gaat een Nederlandse organisatie opbouwen. Momenteel is het bedrijf bezig een team samen te stellen. Wanneer de vestiging in Amsterdam wordt geopend, en wie er leiding aan gaat geven wordt binnenkort gemaakt. Wel maakte Box bekend een nieuwe Nederlands klant te hebben opgetekend: cosmeticaketen Rituals.

David Quantrell, algemeen directeur Box voor Europa, Midden-Oosten en Afrika, vertelde op de Box World Tour 2015 in Londen dat het bedrijf drie jaar geleden is begonnen te investeren in Europa. Inmiddels zijn er kantoren in Londen (140 man), Parijs en Madrid. Daar komen op korte termijn vestigingen in Nederland en Zweden bij. Quantrell verwacht bijvoorbeeld op de lokale overheidsmarkt potten te kunnen breken. Daar wordt nu nog vaak samenwerkingssoftware van Novell of Zarafa gebruikt. 'Box werkt mobiel en in de cloud, is eenvoudig in gebruik en biedt veel functionaliteit, in samenwerking met partners. Flexibele opslagcapaciteit is bij ons een gegeven. Veel gevestigde en dure collaboration-softwareleveranciers hebben deze boot gemist.'

Het Amerikaanse bedrijf, dat kortgeleden een gang naar de Nasdaq maakte, kondigde op de klanten, analisten- en persbijeenkomst in Londen aan verder te investeren in de functionaliteit van het platform en de uitbouw van de organisatie in Nederland. In korte tijd nam Box een aantal bedrijven over waardoor nu ook in het platform medische beelden en 3D-illustraties bekeken en gedeeld kunnen worden en documenten en tekeningen met encryptietechnologie zijn te beveiligen.

Box mikt met zijn cloudsoftware voor contentmanagement en samenwerking (collaboration) op de zakelijke markt. In Nederland is ingenieursbureau Royal Haskoning een trouwe klant; daar is nu Rituals bijgekomen. De cosmeticaketen heeft er na een proefproject voor gekozen de samenwerkingssoftware internationaal breed uit te rollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-07T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.