Zylab eerste eDiscovery-partner Microsoft Azure

Onderzoek security

Softwareleverancier Zylab is de eerste eDiscovery-oplossing binnen Microsoft Azure. Microsoft staat de leverancier middels een certificering toe om eDiscovery-producten aan te bieden als virtuele applicatie binnen het cloudplatform. Hierdoor kunnen Microsoft-klanten eDiscovery en andere data-onderzoeken direct in de cloud uitvoeren, zonder de gegevens eerst uit de cloud te moeten halen.

Zylab is een Nederlandse bedrijf dat zich specialiseert in het voor juristen doorzoekbaar maken van grote hoeveelheden bedrijfsinformatie, ook wel eDiscovery genoemd. Volgens Jan Scholtes, chief strategy officer van Zylab, slaan bedrijven steeds meer informatie op in de cloud. ‘Hierdoor wordt het steeds belangrijker om in het geval van juridisch onderzoek, zoals eDiscovery, deze data ter plekke in de cloud te kunnen doorzoeken.’ Hij legt uit dat het migratie van grote hoeveelheden content naar en uit de cloud problemen kan opleveren voor de bandbreedte. ‘Het is daarom veel praktischer om het gehele proces in de cloud uit te voeren en slechts de uiteindelijke, kleinere dataset voor productie uit de cloud te halen.’

De producten van Zylab worden door de certificering van Microsoft ingezet als virtuele toepassing binnen Microsoft Azure. Klanten kunnen de producten op het cloudplatform installeren om hun gegevens te verwerken, analyseren en beoordelen. Een volledige eDiscovery-installatie in de Microsoft-cloud, inclusief aansluitingen met verschillende databronnen in Azure, kunnen binnen het uur worden gerealiseerd, volgens Scholtes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-27T11:37:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.