Eindhoven gaat e-factureren met Factuurportal

Dit artikel delen:

De gemeente Eindhoven kiest voor Factuurportal van Nexus Verus uit Rotterdam. Factuurportal is een e-facturatie oplossing voor de automatische verwerking van inkomende pdf-facturen. De gemeente wil hiermee een digitaliseringsslag maken en de menselijke handelingen terugbrengen.

De gemeente Eindhoven wil zijn bedrijfsprocessen doorontwikkelen. Dit met het doel om optimale dienstverlening te leveren tegen lagere kosten. Facturering is een van die processen die moest worden aangepakt. De gemeente ontvangt jaarlijks vijftigduizend facturen, waarvan de helft op papier. De facturen die digitaal binnenkomen, worden handmatig verwerkt door de gemeente. Dit kost de gemeente veel tijd en is bovendien een foutgevoelig proces.

De gemeente zocht daarom een oplossing die de inkomende facturen sneller kan verwerken, waarbij de menselijk handelingen worden teruggebracht. Bovendien moet het een kwaliteitsslag opleveren en de factuurstroom verduurzamen. Het koos voor Factuurportal van Nexus Verus, aangezien dit naar eigen zeggen het beste aansluit bij de gestelde eisen. Zo helpt het de gemeente om van de papieren facturen af te stappen en worden de handmatige handelingen afgeschaft via het volautomatisch proces om alle inkomende pdf-facturen te verwerken.

Leverancier

Eindhoven maakt sinds oktober gebruik van Factuurportal. De leveranciers die al pdf's sturen worden direct aangesloten op Factuurportal, de leveranciers die nog papieren facturen sturen worden ingelicht over Factuurportal en gevraagd voortaan de facturen in pdf aan te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-28T15:17:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.