SAS monitort Amerikaanse schoolbussen

Amerikaanse schoolbus

Leverancier van analytische software SAS heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Navistar. Navistar is de Amerikaanse fabrikant van de befaamde gele schoolbussen en andere gespecialiseerde voertuigen. SAS zal deze voertuigen met sensoren gaan analyseren en zo inzicht bieden in de paraatheid van de voertuigen.

Ruim 25 miljoen kinderen maken dagelijks gebruik van deze schoolbussen in Amerika. Maar ook andere voertuigen voor commercieel gebruik, trucks en legervoertuigen rollen bij Navistar van de band.

'In alle voertuigen worden sinds korte tijd sensoren ingebouwd. Die verschaffen informatie over de motor en eventuele foutcodes, waaruit de staat van paraatheid van de voertuigen kan worden afgeleid. De sensoren streamen deze informatie naar een centrale omgeving, waar ze worden verzameld voor opslag en analyse. In een volgende fase wil Navistar de gegevens uit sensoren combineren met andere databronnen en analyseren met behulp van SAS-software. De analisten kunnen zich zo sneller een weg banen door de gigantische databerg om beter te plannen welke voertuigen aan onderhoud toe zijn. Zo kan pech vermeden worden', geeft Gracy Poelman communicatiemanager bij SAS aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-12T09:43:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.