Big data-specialist Talend ziet markt in Nederland

Het Amerikaanse Talend heeft zich gevestigd in Nederland. Het bedrijf, dat zich richt op big data integratie/analyse, wordt in Europa aangestuurd vanuit Ierland. Behalve ons land zijn Spanje, Italië en Scandinavië dit jaar focuslanden.

In Nederland is Auke Jilderda als account executive aan de slag gegaan. De tien jaar hiervoor werkte hij bij CollabNet, waarvan de laatste zes jaar als verkoopdirecteur Benelux & Nordics. CollabNet maakt ontwikkeltools om op een Agile-manier cloud-platforms te bouwen. Talend is van oorsprong een fabrikant van integratiesoftware, maar heeft zich de laatste jaren gevormd tot big data specialist.

Talend is tien jaar geleden opgericht in Silicon Valley. Volgens Fergal McDonnel, die vanuit Dublin sinds januari 2016, de Europese organisatie leidt, is Talend een alternatief voor bijvoorbeeld Informatica en IBM die op licentiebasis integratiesoftware aanbieden. Talend doet dit op abonnementbasis. 'Maar wij richten ons niet zozeer op integratie op zichzelf als wel het zinvol verwerken van big data.' In het artikel Talend weet meer te halen uit Hadoop verteldt McDonnel over de mogelijkheden die dit platform biedt. In ons land begint Talend met twee mensen. Het is de bedoeling dit uit te breiden in de loop van dit jaar. Jilderda begint met kennismaking met bestaande klanten in Nederland. Voorts wil hij het verkoopkanaal inrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T10:12:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.