Dimension Data verbetert big data-platform Tour

Dimension Data en Amaury Sport Organisation (A.S.O.) voegen een ‘Race Center’-applicatie toe aan het big data analytics-platform voor de Tour de France 2016. Deze applicatie combineert koersdata, video, foto’s, social media berichten en wedstrijdverslaggeving. Dit is naar eigen zeggen een verrijking op het platform, dat realtime informatie levert aan kijkers, commentatoren en wielrenploegen.

Race Center is een web-based applicatie. Het wordt gehost op het cloudplatform van Dimension Data en werd ontwikkeld in samenwerking met A.S.O. Het combineert live wedstrijdgegevens, video, foto’s, social media feeds en wedstrijdverslaggeving.

Dimension Data claimt dat gebruikers hiermee kunnen rekenen op uitgebreidere en preciezere informatie van elk van de 198 renners uit de 22 teams. Het betreft onder meer snelheid, afstand tussen de renners, de samenstelling van de pelotons, de windsnelheid en -richting alsook de weersomstandigheden.

De technologieën die tijdens de Tour van vorig jaar werden getest, kunnen nu worden uitgerold. Dit gebeurt naar eigen zeggen met verbeteringen over de hele lijn. Zo werd het zendbereik van de telemetrische sensoren onder het zadel van elke renner, die live gegevens inzamelen, vertienvoudigd. 'Dit betekent dat er minder hiaten in de data zitten, met bijgevolg een meer naadloze communicatie en meer continuïteit in de wedstrijd', laat Dimension Data weten.

Daarnaast is de big data-vrachtwagen van Dimension Data verbeterd en uitgebreid. Hier verblijven de teams die gespecialiseerd zijn in grafische beelden voor televisie, wedstrijdcoördinatie, dataverzameling en analyse. Samen leveren ze een integrale dataoplossing bij de Ronde van Frankrijk 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-29T16:39:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.