HPE koopt SGI voor 247 miljoen euro

Deal handen schudden overname

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt dataspecialist SGI over. HPE betaalt 275 miljoen dollar voor de overname. Dat komt omgerekend neer op zo’n 247 miljoen euro. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van het fiscale jaar in 2017 afgerond. Autoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

SGI levert diensten op gebied van high-performance computing (HPC) en big data analyse. Het richt zich op de wetenschappelijke-, technische- en overheidsmarkt. De partijen menen dat de portfolio’s complementair aan elkaar zijn. Met de overname wil HPE zijn marktpositie op het gebied van big data analyse verbeteren. Daarnaast wil het zijn aanwezigheid op de overheids- en wetenschapsmarkt versterken. 

SGI

SGI staat voor Silicon Graphics International. Het  bedrijf werd in 1980 opgericht door voormalig Stanford University-docent Jim Clark en een groep Stanford alumini's. Het bedrijf droeg toen de naam Silicon Graphics Inc.

Het bedrijf maakte naam met de ontwikkeling en productie van 3D grafische werkstations. In 2009 stond de onderneming echter op het punt om te vallen (chapter 11-procedure) maar werd op tijd gered door Rackabble Systems dat de aandelen overnam. Clark was toe al weg en had inmiddels naam gemaakt als medeoprichter van Netscape, dat inmiddels geen rol meer in de it-business speelt.

SGI heeft ongeveer elfhonderd werknemers in dienst, verspreid over 27 kantoren wereldwijd. Het behaalde in 2016 een omzet van 533 miljoen dollar (478 miljoen euro). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

http://www.computerhistory.org/revolution/computer-graphics-music-and-art/15/219

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-12T10:19:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.