Data en security centraal tijdens ICT-vakbeurzen

Activiteiten op Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event

Data worden ook wel het nieuwe goud genoemd. Gegevens bepalen, voorspellen en besturen zelfs bedrijven, mits deze goed worden ingezet. Mede daarom is Data Centric World dit jaar het centrale thema van de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Bezoekers krijgen hier onder meer inzicht in de ontwikkelingen in dataopslag, databeveiliging en servicemanagement. De beurzen vinden plaats op 2 en 3 november 2016 in Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers kunnen zich nu registreren voor gratis toegang.

Tijdens de drie gelijktijdige ict-beurzen draait het om een datagedreven wereld, oftewel een ‘Data Centric World’. Ivo Meertens, brandmanager bij Jaarbeurs, licht toe: ‘In het hedendaagse businessklimaat is data voor de meeste bedrijven de belangrijkste reden van hun bestaan. Iedereen moet competitief blijven om te voldoen aan de steeds groeiende en veranderende vraag van klanten. Zonder een goede it-infrastructuur en it-strategie is dit niet mogelijk. It verdwijnt evenwel steeds meer buiten de deur, terwijl de hoeveelheid data groeit. De uitdaging voor it-afdelingen is daarom om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond data-integratie, security, beheer en opslag. Hierin proberen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event, in samenwerking met Computable, te voorzien.’

Inhoudelijk programma

Tijdens de beurzen is er een seminarprogramma met keynotesessies rondom negen subthema’s: Enterprise Mobility, Cloud Computing, Datacenter & Infrastructure Optimization, Data Growth & Storage Capacity, Privacy, Governance & Riskmanagement, Cyber Security, IT Service Management & Control en Universal Communications. In lijn met het thema opent Computable-expert Frank Buytendijk, vice president en fellow bij Gartner, tijdens zijn keynote op woensdag om elf uur het inhoudelijk programma. Zijn presentatie is eigenlijk meer een provocatie, want wat is echt, wat is waar en maakt dat uit in de datagedreven wereld?

Deze editie zijn er verschillende sessies rondom security. Onder meer brigadegeneraal Hans Folmer spreekt over de toenemende afhankelijkheid van digitale systemen en cyberbedreiging. Spreker Mark Crosbie leidt het Trust & Security Team van Dropbox voor de Emea-regio en vertelt bezoekers over het risico- en securitymanagement bij Dropbox. Tevens praat Lee Lawson, hoofd van de Counter Threat Unit Special Operations bij Secure Works, bezoekers bij over advanced incident investigation, op basis van geleerde lessen van bij slachtoffers van advanced persistant threats (apt’s).

Powered by Computable

Dit jaar zijn er verschillende strategische en technische seminars 'Powered by Computable'

Computable heeft dit jaar zijn community ingeschakeld om delen van het programma in te vullen. Met de oproep voor sprekers zijn er een aantal interessante sessies van Computable-experts aan het programma toegevoegd. Jan Bon spreekt over ‘enterprise service management-tools’ en het tegen het licht houden van de uiteindelijke organisatiedoeleinden met de gebruik van dergelijke tooling. Bon loopt al enige tijd mee in het it-vak en vreest dat de geschiedenis zich zal herhalen met de opkomst van shared service centers. Zien leveranciers net als in de jaren negentig de dollartekens in de ogen? Hoe voorkomen bedrijven dat ze slechts een beperkt rendement uit hun tooling halen? Bon ligt het toe op op donderdag 3 november.

Verder ontving Computable ook een voorstel voor een sessie over een zeer actueel onderwerp. Want wat betekent de nieuwe Europese privacywet nu daadwerkelijk voor de it-professional? Anita Vocht werkt al twintig jaar in de it-consultancy en is sinds dit jaar gecertificeerd ‘privacyprofessional’. Ze is met name geïnteresseerd in de nieuwe Europese privacywetgeving en de operationele gevolgen voor it-governance en operations. Op woensdag 2 november vertelt ze over hoe deze nieuwe wetgeving impact heeft op de it-afdeling.

Naast deze sessies staan er nog meer sessies op het programma. Dit jaar zijn alle onafhankelijke sessies strategisch of technisch ingestoken en ingedeeld in de theaters 'Powerd by Computable'. Het programma van de drie ict-vakbeurzen wordt in de komende week nog verder aangevuld met enkele sessies. Registreren voor gratis entree is al mogelijk.

Datacenter & Cloudpaviljoen

Naast seminars zijn er ook nog andere activiteiten op de beurs. Zo is er op Storage Expo dit jaar voor het eerst een Datacenter & Cloud Paviljoen. Dit paviljoen biedt specifieke informatie over clouddiensten. Hoewel het paviljoen fysiek op Storage Expo staat, worden ook security- en beheeroplossingen aangeboden, gekoppeld aan cloudopslag. Nu steeds meer organisaties niet meer hun opslag in eigen beheer hebben of in een fysieke ruimte, groeit de behoefte naar het geclusterd aanbieden van storagemogelijkheden via de cloud. Het Datacenter Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Interconnect, Arcadiz, Fundaments, Interxion en de Dutch Datacenter Association.

Meer over de mogelijkheden van data

Voor bedrijven draait alles anno 2016 om data. Daarom is het thema van de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event in 2016: Data Centric World. Bezoekers krijgen hier inzicht in de ontwikkelingen in dataopslag, databeveiliging en servicemanagement. De vakbeurzen vinden plaats op 2 en 3 november in Jaarbeurs, Utrecht. Bezoek nu de website voor meer informatie over het thema, het programma en registratie voor gratis toegang.  Bezoekers krijgen ook toegang tot ICT & Logistiek, de vakbeurs omtrent ict-toepassingen in de logistieke keten, die gelijktijdig plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-07T11:27:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.