E-health Convention: van blockchain tot datasecurity

Computable-lezers krijgen 50 euro korting op toegangskaarten

medische afspraak

Emerce houdt op 4 oktober aanstaande voor het zesde opeenvolgende jaar de E-Health Convention 2016. Tijdens deze dag komen actuele e-health thema’s aan bod, zoals de impact van blockchaintechnologie, de mogelijkheden van user generated data en sensortechnologie en het gevaar van DDoS-aanvallen en datasecurity. De conferentie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijdens de conventie wordt stilgestaan bij de nieuwe technologie blockchain. Wat is blockchain en welke problemen in de zorg lossen we ermee op? Jaco van Duivenboden, adviseur bij Nictiz, geeft op 4 oktober antwoord op deze vragen.

De toekomst van sensortechnologie in de zorg

Sensoren verzamelen veel verschillende soorten data. Maar het inzetten van user generated data is binnen de medische wereld nog onontgonnen gebied. Jan Peter Larsen, managing director bij Sense Health, gaat in op de zin, relevantie en mogelijkheden van data-analyse via sensoren. Wat kan er nu al, maar vooral: wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Trendwatching 2020: innovating health

Keynotespreker Yori Kamphuis, adviseur van StartupDelta en chief business development officer bij Coblue Cybersecurity, heeft zowel zakelijk en als patiënt de nodige ervaring opgedaan met de zorg. Kamphuis geeft naar eigen zeggen zijn prikkelende en ongezouten mening. Hoe moeten beslissers omgaan met nieuwe innovaties? Wat is de waarde van zelfmonitoringtools en applicaties voor patiënten als deze niet worden omarmd door de zorg en vice versa? En hoe ziet de zorg er in een ideale wereld uit? Deze vragen probeert de trendwatcher tijdens de conventie te beantwoorden.

Daarnaast werkt hij momenteel in opdracht van de overheid aan een platform voor het veilig opslaan en delen van bestanden. De futurist maakt de bezoekers tijdens de sessie bewust van de gevaren van cyberaanvallen. Hij staat stil bij vragen als ‘Waarom is uw kritieke data zo waardevol voor een hacker?’ en ‘Welke maatregelen kunt u treffen om een cyberaanval tegen te gaan?’.

ICT-ers in de zorg

De e-Health Convention is bestemd voor een brede groep zorgprofessionals, waaronder artsen en specialisten, bestuurders en management van (academische) ziekenhuizen en andere zorginstellingen, zorgverzekeraars, GGZ, online professionals van zorgaanbieders, beleidsmakers, VVT (verpleging, verzorging, thuiszorg), farmaceuten en ict’ers in de zorg. 

50 euro korting

Lezers van Computable krijgen vijftig euro korting op de toegangskaarten tot de conferentie. Bij het keuzemenu kunt u kiezen voor 'regular ticket'; de kortingscode is al automatisch ingevuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-19T09:51:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.