SAP neemt big data start-up Altiscale over

Softwareconcern kondigt ook miljardeninvestering IoT aan

Bedrijfssoftwareconcern SAP neemt Altiscale over, een Amerikaanse start-up die is gespecialiseerd in cloudversies voor Apache Hadoop en Apache Spark, open source oplossingen voor het opslaan en bewerken van data. Met de overname wil SAP zijn big data-aanbod versterken. Het Duitse bedrijf kondigt bovendien aan de komende vijf jaar twee miljard euro te investeren in toepassingen op het gebied van internet of things (IoT).

De overname van Altiscale werd al eind augustus in de media bekendgemaakt, maar SAP wilde dat nieuws toen niet bevestigen. Nu heeft het over de aankoop van het in 2012 opgerichte Californische bedrijf een persbericht uitgebracht. Een overnamesom is niet bekendgemaakt, maar in de eerdere berichtgeving wordt een bedrag van 125 miljoen dollar genoemd.

Altiscale wordt een nieuwe business unit binnen SAP. Het Duitse concern ziet het bedrijf met name als een versterking van zijn portfolio om voor klanten een cloudgebaseerde infrastructuur voor big data-toepassingen in te richten. De Altiscale-oplossingen zijn een aanvullingen op het ín-memory Hana-platform en de query engine Hana Vora die kan worden ingeplugd op Hadoop en Spark.

Industry 4.0

Naast de overname van Altiscale laat SAP verder weten de komende vijf jaar twee miljard euro te willen investeren in IoT. Het wil industriespecifieke oplossingen (Industry 4.0) gaan aanbieden op basis van het Hana-platform, sensortechnologie en slimme apparatuur (zoals 3D-printers).

Het gaat niet alleen om investeringen in technologie, maar ook in verkoop en marketing, overnames (recent kocht SAP het Italiaanse Plat.One, een aanbieder van een IoT- en m2m-platform, en het Noorse Fedem Technology, een leverancier van industriële simulatiesoftware) en het opbouwen van een ecosysteem rond partners en start-ups. Onlangs kondigde SAP nog een samenwerking aan met technologieconcern Bosch op IoT-gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-29T11:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.