Stichting ACC ICT vangt bankroet op

De aandeelhouders van datacenterdienstverlener ACC ICT hebben de Stichting Continuïteit ACC ICT opgericht. Het doel van de stichting is, mocht het bedrijf uit Nieuwegein omvallen, de continuïteit van de gehele datacenteronafhankelijke infrastructuur en dienstverlening voor drie maanden te garanderen. Op deze manier hebben klanten van ACC ICT genoeg tijd om op zoek te gaan naar een alternatieve oplossing.

De stichting neemt in het faillissements-scenario de regie over en draagt ten minste drie maanden lang zorg voor de gehoste it-omgevingen van klanten. Deze continuïteitsregeling regelt het behoud van hardware en voorkomt zo dataverlies, zorgt dat gehoste IT-omgevingen beschikbaar blijven en voorkomt dat persoonsgegevens op straat komen te liggen. Dit laatste is met het oog op de Wet meldplicht datalekken voor veel opdrachtgevers van ACC ICT - met name softwareontwikkelaars, online dienstverleners en organisaties die onder strikte wetgeving vallen - de belangrijkste garantie die de stichting biedt, meldt het bedrijf.

De Stichting Continuïteit ACC ICT heeft overeenkomsten gesloten met alle essentiële leveranciers. Daarnaast blijven de specialisten van ACC ICT na een faillissement hun expertise inzetten, maar dan in dienst van de stichting. Om zorg te dragen voor voldoende financiële middelen hebben de aandeelhouders van de BV zitting in het bestuur van de stichting genomen. Dit geeft de zekerheid dat de stichting in het geschetste doemscenario aan de continuïteitsverplichtingen kan voldoen.

Verankerd

Paul Bijleveld, algemeen directeur bij de it-dienstverlener, geeft wat achtergrond: ‘Wij zijn specialist in it-continuïteit. Onze klanten lijden direct reputatieschade en financiële schade op het moment dat hun gehoste it-omgeving niet beschikbaar is. Dat is in negen van de tien gevallen de reden dat ze voor onze datacenteronafhankelijke infrastructuur kozen. De garantie op it-continuïteit bij een faillissement van een leverancier is verankerd in deze infrastructuur. Voortaan is dus ook de it-continuïteit gewaarborgd bij een faillissement van ACC ICT zelf. De stichting is het antwoord op eisen rond business continuity management.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-23T16:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.