FontoXML wordt nieuwe partner MarkLogic

Het Rijswijkse bedrijf FontoXML is officieel partner van MarkLogic, specialist in NoSQL databases voor enterprises. De onderneming verzorgt een front-end oplossing bij de back-endtool van MarkLogic.

Jurriaan Krielaart, regiodirecteur Noord-Europa van MarcLogic over het partnerschap: ‘MarkLogic integreert datasilo’s die zonder extra aanpassing kunnen worden ingeladen. Gecombineerd met de software van FontoXML hebben we nu een front-end voor onze back-end.’

‘FontoXML stelt gebruikers in staat om gestructureerde en rijke xml-content te produceren en overzichtelijk te maken, zelfs zonder kennis van deze taal. Dat doen ze met behulp van de web-based editor, die eenvoudig integreert in elk cms. Deze editor maakt xml-code overzichtelijk te interpreteren en intuïtief te bewerken', aldus Taeke Kuyvenhoven, medeoprichter van FontoXML.

Kuyvenhoven over de samenwerking: 'Dit partnerschap gaat flink wat kopzorgen schelen, met name voor bedrijven waar auteurs veel content produceren. Denk hierbij aan uitgeverijen, technische documentatie voor hard- en software, de farmaceutische industrie, en alle bedrijven die een transitie maken van unstructured naar structured content.’

NoSQL-database-aanbieder MarkLogic is opgericht in 2001 en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Sillicon Valley. De leverancier werkt wereldwijd met zo’n tweehonderdvijftig partners samen. In Nederland heeft het bedrijf een kantoor in Utrecht. Het Nederlandse FontoXML is gespecialiseerd in ‘intelligente content’ en gevestigd in Rijswijk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-05T11:34:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.